MagicaDeHexs blogg

Old is gold.. eller?

Sommaren är väl i princip över nu och lagom till höstvindarna så gick poolpumpen sönder. Efter en massa googlande och skrivande i poolforum bestämde jag mig för att ta hjälp av ett poolföretag för att felsöka.

Pumpen var igång och lät som vanligt men vattnet pumpandes inte runt. Poolföretaget såg flera olika vattenläckor, dessutom gamla slitna rör och fula hemmagjorda icke-täta lagningar. Poolsystemet är original från 80-talet och reservdelar finns inte. Äh ut med det gamla och in med det nya!

Nu har vi ny poolpump, nytt filter, ny sand och nya rör på plats! Och wow, vilken skillnad. Wow. Wow! Vattnet är för första gången helt kristallklart. Det sprutar ut vatten i poolen som aldrig förr och jisses vad skimmern suger in vatten! Jag behöver kanske heller inte tillägga att vistas vid poolpumpen inte längre ger mig tinnitus, typ. Ljudnivån känns som den gått från miljoner decibel till en viskning. Och vredet för de olika lägena går att ändra med en enda späd kvinnohand. Det förra valvet krävdes ju två mansarmar för att kunna rubba, haha. Herreminskapare! Varför kunde ingen sagt något till mig? :D

Anyways, lite bilder!

IMAG0784.jpg
IMAG0779.jpg
Old is gold!

IMAG0791.jpg
Nya poolsystemet på plats!

IMAG0810.jpg
Et voilá!
Lite ommålning och borttagning av vad jag misstänker var mögel (efter minimal men konstant vattenläcka från rören). Notera den fina lösningen med spegeln bakom filtret ;) Den enda placeringen på filtret var såhär och då hamnade tryckmätaren på baksidan av filtret. Men genom att sätta en spegel bakom kan jag enkelt se om trycket håller sig inom gränsvärdena eller ej. Blir nog bra ändå, mätaren är ändå väldigt mycket mer lättläst än den som satt på det gamla filtret.

Undrar ni något så fråga!

Skriv en kommentar

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat