Byggahus.se

Redax blogg

Nytt delforum: Fyllnadsmassor

Den som bygger hus stöter ofelbart på begreppet fyllnadsmassor eller schaktmassor. Man kan få fyllnadsmassor över efter markarbetena när man bygger hus, anlägger trädgård eller gräver ut för en pool till exempel. Andra som bygger hus behöver fyllnadsmassor för att hamna i rätt nivå på något sätt.

Fyllnadsmassor_bjober.jpg
Foto: Medlemmen Bjober

Om man försöker köpa fyllnadsmassor kan man få hisnande offerter på flera hundra tusen kronor för att få fyllnadsmassor till tomten, och det kan bli lika dyrt att bli av med dem om man har otur.

I vårt forum kryllar det av trådar från medlemmar som vill köpa eller sälja fyllnadsmassor, men de ligger utstpridda i olika delforum.

Idag har jag därför öppnat ett delforum Fyllnadsmassor, där vi samlar alla trådar om Fyllnadsmassor. Här kan ni skänka era fyllnadsmassor, eller efterlysa om du behöver några. Klicka här för att komma till delforum Fyllnadsmassor.

Att återvinna fyllnadsmassor är i grunden en bra sak. Det minskar "uttag av jungfruliga material". Per definition är fyllnadsmassor och schaktmassor avfall, men "när det finns ett anläggningsändamål och risken att användningen kan förorena mark, vattenområde eller grundvatten bedömts som ringa", behöver detta inte anmälas till miljöförvaltningen. Men var vaksam på om det kan finnas något som inte är bra för miljön i dina fyllnadsmassor, för i så fall ska hanteringen anmälas till miljöförvaltningen som får ta hand om det.
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

6 kommentarer

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • C
  • C
  • M
  • L
  • DiscoDuck
  • fubar