Byggahus.se

Elina Blom Westergren

Makalösa roboten som ersätter alla dina trädgårdsredskap

Robotarnas konung är snart här. Snöslunga, lövräfsa och gräsklippare i ett.

kobi.jpg

Kära läsare på Byggahus.se. Ställ ner era krattor och sälj era snöslungor. Nu kommer snart roboten som ersätter alla trädgårdsredskap så att du lugnt kan luta dig tillbaka och smutta på ditt kaffe - året om. Japp, det är sant. Möt Kobi, den helt galna uppfinningen som tar sig an både snöröjning, gräsklippning och lövräfsning.

rip.jpg

Jag måste nypa mig i armen och kontrollera om det är 1:a april idag. Det är det inte. Jag gräver vidare (ofrivilligt göteborgsskämt). Det visar sig att flera stora amerikanska medier, bland andra CNN och The Daily Mail, skrivit om produkten. Den är alltså inget skämt.

Äter snö till frukost
Första mötet med Kobi på tillverkarns hemsida är en säljtext: "Kobi eats snow for breakfast". Fantastiskt (y).

Därefter möts du av en RIP-bild (rest in peace) på traditionella trädgårdsredskap så som lövblås, skottkärra, gräsklippare och snöslunga.

Slutligen en bild på en nedstämd man vid sin gräsklippare, djupt försjunken i sina tankar över hur jobbigt det var att klippa gräset denna fina dag. Och icke att förglömma: en närbild på en naken fot som är på väg att trampa på en farlig lövräfsa :eek: - jag hatar när det händer.

smrtan.jpg

Detta är ju på pricken de problem som vi husägare brottas med dagligen. Vad skönt då att det nu finns en lösning. The Kobi :cool:. Möt robotarnas konung.

Med tre utbytbara frontpartier växlar The Kobi mellan att vara robotgräsklippare, robotsnöröjare och robotlövräfsare. Löven placeras i små högar på tomten, medan du själv ställer in vart snön ska skjutas.

Oavsett aktuellt användningsområde krävs ingen begränsningsslinga. Istället placerar du ut två "fyrtorn" på tomten och roboten navigerar sedan med hjälp av dessa kombinerat med GPS, kamera och en rad sensorer. På så vis ska den kunna undvika att skjuta ut snö i ansiktet på grannen, eller köra över husdjurens svansar.

kobi2.jpg

Specifikationerna utlovar: Gräsklippning på 28 000 kvm, snöslunga med kapacitet att slunga snön 12 meter och lövräfsning på ytor upp till 12 000 kvm.

Och den kan bli din! Kobi lanseras i början av 2017 (initialt i nordöstra USA), för 4 000 dollar. Det är priset man får betala för "total frihet".

Det låter för bra för att vara sant. Kanske är det också det. Vi får helt enkelt se när den lanseras och produktrecensionerna börjar trilla in.

Källor: thekobi.com och robotnyheter.se

10 kommentarer

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • klaskarlsson
  • Elina Blom Westergren
  • Excel
  • T
  • Y
  • D
  • kontorsråttan
  • S
  • pacman42
  • B