Byggahus.se

Redax blogg

Lustfyllt att bygga och renovera på rätt sätt

Såg du liksom jag Husdrömmar igår? Om inte, här är en snabb resumé.

langa_paret.jpg

Veckans avsnitt handlade om Therese och Jens som älskar gamla hus. Bara drygt 25 år gamla äger de redan två hus, ett stort stenhus och så den här gamla förfallna skånelängan från 1800-talet som programmet handlade om. De skulle renovera den själva och det fick ta den tid det tog.

langa_nykopt.jpg

Jag skulle själv vilja ha en sån där skånelänga och det var jätteintressant att följa hur de grävde ut golvet för att få en vettig takhöjd, kalkade fasaden och la ett vasstak.

Men den största behållningen var ändå att se hur harmoniskt och lustfyllt det kan vara att bygga och renovera ett hus när man inte har bråttom, utan när det får ta den tid det tar. Lugnet och glädjen i renoveringen kom säkert också av deras stora intresse för hus och byggteknik, och av att det inte kostade skjortan. Det fanns ingen press på något sätt.

langa_klar.jpg

Är du intresserad av skånelängor, vasstak och gammal byggteknik? Och vill du se hur harmoniskt det är att bygga och renovera när man inte har varken budget- eller tidspress? Då rekommenderar jag att du klickar här för att se det här avsnittet av Husdrömmar.
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

5 kommentarer

Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Sparar Utkast raderat
  • H
  • Sommartorparn
  • AndersMalmgren
  • Marlen Eskilsson
  • AndersMalmgren
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.