Byggahus.se

Redax blogg

Kolla in riktigt coolt hus i London

I gårdagens avsnitt av Grand Designs på Kanal 9 visade Kevin McClound ett riktigt toppenhus i London. Huset var roligt, lyxigt och poppigt och nytt. Kevin som inte är rädd att säga vad han verkligen tycker om ett hus, var i eld och lågor. Han var riktigt imponerad och det blev jag också. Du måste se det.

Kort resumé: Paret Claire Farrow och Ian Hogarth vill ha ett nytt hus, deras tidigare ligger under jorden i London och de vill se dagsljuset. Dessutom har barnen drömt om att ha ett hus med trappor, för det har alla deras kompisar. Passande nog är Ian arkitekt med ”bygga på små ytor” som specialitet.

Familjen sätter sig ner och skriver ner allt de skulle önska av sitt drömhus. De får efter stor möda och mycket besvär tag på en tomt i västra London. De bestämmer sig för att bygga både över och under jorden. Bygget tar två år och kostadr 750 000 pund.

Huset är nästan självförsörjande, med en vägg av solpaneler. På taket ligger sedum. Huset rymmer ett gästpenthouse, flera sovum, flera badrum, ett kök med en fem meter lång guldsoffa, en spaavdelning med pool i källaren, ett dansgolv med DJ-bås ett biorum, med mera.

[​IMG]
Solpaneler på väggen som vetter mot järnvägen.

[​IMG]
I köket har de en 5 meter lång guldsoffa.

[​IMG]
Bänkskivan på köksön skjuts undan när man behöver spisen.

[​IMG]
I ena badrummet sitter bubblig glasmosaik på ena väggen, spegel på den andra.

[​IMG]
Tillys rum. Hon är 12 år.

[​IMG]
Spa-avdelningen i källaren innehåller bl a en pool.

[​IMG]
Biorum i källaren.

[​IMG]
Mamman har alltid velat ha en nattklubb hemma.

Här kan du titta på avsnittet i kanal 9 play.
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

4 kommentarer

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • S
  • N
  • T
  • G