Byggahus.se

Madelenes blogg

Julstämning i köket

Älskar du julen men ogillar tomtar och pynt. Här är tio fina bilder att inspireras av för att få en härlig julstämning i köket genom att ta in naturen. Vaser i olika storlekar fyllda med gröna kvistar och grenar från naturen, minimalt med julpynt och någon ljusslinga. Dekorera med få, väl valda detaljer som drar blicken till sig. Använd kottar, mossa och doftande hyacinter och du får en mysig julstämning i köket.


rumsgran .png
Bild: Stylizimob Foto: Nina Holst
En rumsgran kan du njuta av hela året, i kombination med hyacinter och ljus får du en julkänsla.


kvist i vas.jpg
Bild: Annixen
En genomskinlig vas, en kvist med röda bär och en enkel ljusstake räcker länge för att få en fin och hemtrevlig julstämning.


stilren jul i köket.jpg
Bild: Bo Bedre. Foto: Bjørn Johan Stenersen
Med några snygga vaser och en kvist från naturen gör du ett vackert julträd dekorerat med handgjorda snöflingor eller stjärnor av papper. Snyggt blir det också.


julstjärnor.jpg
Bild: Ellos
Kombinera julstjärnor i olika storlekar, färger och former ovanför köksbordet för att få en härlig julinstallation. Du behöver inte koppla in stjärnorna utan kan hänga upp dem med fiskelina.


granris i vas.jpg
Bild: Luxo living
Ställ samman flera vaser i olika storlekar och färger. Dekorerar med vackra vintergröna kvistar i varierande storlek för att få ett vackert stilleben.vaser och kottar.jpg
Bild: Furnime
Dekorativt i köksfönstret. Små vaser med grenar dekorerade med glasprismor.


doftljus jul.jpg
Bild: Design Online
Lys upp mörkret med ett väldoftande vinterljus från Skandinavisk. Öppna locket på doften Snö och känn lukten av vinterbär och fruset trä sprider sig i köket. Doften Jul påminner om den svenska högtiden och är svagt kryddad av kanel, ingefära och nejlika.vita ljus och vas med gren.jpg
Bild: Me and Alice
Med en bricka, några vackra ljus och kottar får du ett fint julstilleben på köksbordet. Kombinera några vackra grenar och stick ner i en fin vas och du är klar.


minimalistisk jul.png
Bild: Svartvitt och rött
I all sin enkelhet, men med en doft av jul.


julbord.jpg
Bild: Nordic design
Dekorera julbordet med mossa, vita eller guldfärgade kottar. Placera några kvistar och en ljusslinga bland grönskan och du får en ombonad julkänsla. Har du möjlighet så häng upp fina pappersdekorationer ovanför bordet ger det en extra dimension.

Skriv en kommentar

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat