Byggahus.se

Redax blogg

Hotet från den spanska skogen

Det kan ju inte gå en hel sommar utan att jag nämner vilket elände mördarsnigeln har ställt till det i väldigt många trädgårdar runt om i landet. Förmodligen har jag undvikit ämnet för att jag är rädd att de ska invadera vår trädgård också bara jag nämner deras namn. Peppar, peppar, ta i trä. Vi har inte haft några mördarsniglar i vår trädgård än.

Jag hade aldrig sett en spansk skogssnigel, som de också kallas, och trodde faktiskt inte att de hade kommit till Lomma. Inte förrän en dag i junidå vi tog en cykeltur bort till Alnarp. Hela cykelvägen som går genom "byn" var täckt med avlånga bruna slemproppar. Jag insåg vad det måste vara och blev genast förskräckt och trodde att de skulle äta upp vår trädgård också. Men de har fortfarande inte kommit hit. Varför har jag ingen aning om. Fast igår när jag cyklade samma väg, var de fortfarande där, så faran är väl inte över.

Mördarsniglarna har dock diskuterats i forumet hela sommaren igenom. Det har framkommit mer eller mindre grymma sätt att förinta sniglarna. Du ska för allt i världen inte trampa på dem (eller cykla på dem som jag gjorde), för då förökar de sig tydligen! Enligt en medlem i forumet beror det på att de är tvåkönade och i och med att du trampar på dem kan det pressas ut ägg som blir befruktade i och med att du pressar dem. Däremot kan du försöka att;

- Klippa itu dem.
- Hälla salt på dem.
- Strö ut ett mirakelmedel från England som heter Sluggits (de älskar att äta det, men blir sedan förintade)
- Ta en större burk som du gräver ner i marken så att överkanten kommer i liv med kringliggande mark, fylla burken till hälften med öl, avvakta och sedan när de känner lukten av öl så följer de den, klättrar ner i burken och drunknar i öl.
- Hyra en myskanka över sommaren (de äter mördarsniglar).
- Locka till sig skator och igelkottar (äter också mördarsniglar).
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

Skriv en kommentar

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat