Redax blogg

Heta projekt på Byggahus.se 2017

Jag älskar dessa projekttrådar där medlemmar låter oss följa deras byggprojekt. Man får känslan av att vara där och får små kickar när man ser att projektet gör framsteg, för att inte tala om hur lärorikt det är. Tusen tack alla medlemmar som delat med sig av sina projekt under året som gått.

Här har jag gjort ett axplock av projekttrådar av olika typer som har startat under året, så att du som är ny här ser vilken bredd vi har på husprojekt att ta inspiration ifrån. De handlar om alltifrån takomläggning och inreda vinden till att bygga om en lägenhet billigt för att tjäna pengar eller att gräva fram en källare på ett befintligt hus.

projekttakbyte.jpg
Takbyte (allt görs av firma)
Charlie2:s projekttråd om sitt takbyte i realtid är ett toppenprojekt där hon frikostigt i text och rikligt med bilder delar med sig av alla detaljer av sitt takbyte, samtidigt som hon då löpande kan få hjälp av kunniga forummedlemmar när hon behöver. Detta är vad forumet är till för, att ge och ta råd.
https://www.byggahus.se/forum/threads/takbyte-allt-goers-av-firma.293270/

taklyft.jpg
Å så grannens taklyft :)

I juni bestämde sig Krögarn för att starta en tråd om sitt taklyft, inspirerad av sin granne Jake123s projekt Å så vårt projekt 2015 och påhejad av medlemmarna Dalbotös och Noseone. Det är vi så tacksamma för. Så coolt att lyfta på taket och bygga på en våning, och fantastiskt att få följa ett sådant projekt steg för steg.
https://www.byggahus.se/forum/threads/a-sa-grannens-taklyft.298093/

tommib.jpg
Projekt källare
Medlemmen tommib har ett udda och härligt galet projekt där han bygger en källare på ett hus som inte hade en källare tidigare. Tidsplanen är 3-8 år. Han och frun är inte riktigt överens om varken behovet av en källare eller hur trappan ner ska lösas, många osäkerheter lurar bakom knuten när tommib är där nere i den fuktiga mörka grunden. En uppdatering i det här projektet gör att jag pausar thrillern på Netflix och läser här istället.
https://www.byggahus.se/forum/threads/projekt-kaellare.302771/

stefancrsprojekt.jpg
Bildprojekttråd – Rivning garage, ny uppfart, nytt garage, gäststuga, ny gräsmatta
Som du förstår av rubriken så är detta ett jätteprojekt. Missa inte stefancrs löpande rapporteringar av detta välplanerade och högkvalitativa projekt, en förevisning i hur man lyfter ett hus till nya nivåer och höjer värdet på sin fastighet.
https://www.byggahus.se/forum/threa...-nytt-garage-gaeststuga-ny-graesmatta.295712/

inredavinden.jpg
Projekt: Inreda vinden
Medlemmen Mag1c håller på att inreda kallvinden i sin 2-plansvilla suterrängvilla från 2005. Han ska ta hål i bjälklaget, växla av takstolar, montera trapp, byta fönster, tilläggsisolera med mera. En mycket bra tråd för den som funderar på att skapa mer plats i huset genom att ta kallvinden i anspråk.
https://www.byggahus.se/forum/threads/projekt-inreda-vinden.305032/

renovera_tjanapengar.jpg
Helrenovering lägenhet 74 kvm, budget 100k!
Isak90 köpte sig en lägenhet som han helrenoverar, i väntan på att rätt hus ska dyka upp. På det sättet får han övning inför husrenoveringen på samma gång som han gör en vinst på lägenheten. Superspännande tråd!
https://www.byggahus.se/forum/threads/helrenovering-laegenhet-74kvm-budget-100k.295128/

gubbalyckan_trad.jpg
Gubbalyckan
Efter 25 år i ett 1970-talshus där medlemmen Racing egentligen aldrig hade velat bo beslutade han och frun sig för att flytta till landet. I brist på intressanta gårdar till salu bestämde de sig för att bygga nytt istället på ko-ängen Gubbalyckan. I sin tråd tar Racing skryt och dålig smak till en ny och oanad nivå, enligt honom själv. Detta har väckt en del avundsjuka, men Racing vill absolut inte att jag censurerar i hans tråd, så att du vet. Gubbalyckan är en av Byggahus.ses mest lästa projekttrådar någonsin.
https://www.byggahus.se/forum/threads/gubbalyckan.290516/

hobbysnickarn_projekt.jpg
Hobbysnickarn bygger vidare, utbygge i lösvirke (1.5 plan=203m2)
Mike_the_pip3 bygger till huset, eller egentligen är det ju en total ombyggnad av huset, i alla fall på utsidan. Funderar du på att bygga till huset så tycker jag att du ska titta på det här projektet, han gör en bra tillbyggnad som känns som att den alltid har funnits där (badrummet blir en bonus).
https://www.byggahus.se/forum/threa...are-utbygge-i-loesvirke-1-5plan-203m2.299488/

Jlyck_kok.jpg
Första stora renovering: Köket ska ut!
JLyck och hans frus erfarenhet av renovering sträcker sig till målning, tapetsering och lägga klickgolv. Tiden var inne för att ta hemmafixandet till en ny nivå och sätta in nytt kök själva, så när som på golvet då. Ytterligare ett exempel på modiga och händiga forummedlemmar som klarar sig utan dyra hantverkare.
https://www.byggahus.se/forum/threads/foersta-stora-renovering-koeket-ska-ut.294957/

tegelvilla1962.jpg
Tegelvilla 1962

Biggie blev medlem på Byggahus.se i april i år, två månader innan han och sambon skulle få tillträde till sitt första hus, en tegelvilla från 1962. Han startade projekttråden om sitt hus mestadels för sin egen skull, att kunna visa nära och kära samt att det är ju faktiskt kul att ha det dokumenterat. Och så ville han gärna ta emot kritik, tips och tricks när han renoverar och gör om huset till sitt eget. Tråden är rolig och läsvärd för Biggie är väldigt flitig med att rapportera sina framsteg och har snart 500 inlägg med tips, råd och i denna jättelika projekttråd.
https://www.byggahus.se/forum/threads/tegelvilla-1962.294685/

OBS att detta bara är ett mycket litet urval med avsikt att visa på vår bredd. Du hittar alla projekt i forumet, främst delforum Socialt och projekt.
Mikael_L, Stiftet, Biggie och 5 till gillar
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

Skriv en kommentar

?
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat