Byggahus.se

Redax blogg

Häpnadsväckande om grästrimmer + Sommartempo!

På semestern för några år sedan tog jag på mig att ta fram den bästa metoden för att rensa ogräs mellan smågatstenen, som ju är ett ständigt gissel.

Jag testade att använda roundup, strö ut salt, duscha med ogräsättika, bränna bort det med gasol och att använda en stålborste och sopa bort det samt att helt enkelt dra upp det, tuss för tuss. Ingen metod var riktigt bra.

ogras_plattor.jpg

Nu när Ludvig har testat grästrimrar, så visar det sig att vissa av dem kan rensa ogräs mellan plattorna! För mig är det häpnadsväckande. Varför har ingen sagt till mig tidigare att det kan vara så enkelt? Aldrig i livet att jag lägger mig i flera timmar, dagar och drar upp ogräset igen. I fortsättningen blir det trimmern som åker fram när ogräset hopar sig i plattfogarna.

Ja det blev en säsongsavslutning med två tester, en av stavmixrar och en av grästrimmer. Hoppas ni gillar dem, för efter sommaren ska vi göra två till spännande tester som vi redan har börjat ragga testdeltagare till.

Men nu stänger vi redaktionen för sommaren och tar ledigt i fyra veckor. Vi är åter måndag den 29 juli.

Jag önskar alla en riktigt skön byggsommar! :)

Läs mer
Så undviker du ogräs mellan plattor
Test grästrimmer
Fario, Fadai, a.o.f och 2 till gillar
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

4 kommentarer

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • W
  • Marlen Eskilsson
  • S
  • Marlen Eskilsson