CasaTrend

Grusmassor till grunden...

Enda sedan första mötet med säljaren har Emma nojjat över mängden grus som kan komma att behövas för att gjuta plattan. Tyvärr visade det sig att hennes oro var befogad...

Vår tomt är relativt plan, så säljaren trodde inte att det skulle behövas så mycket mer än de 200ton som skulle ingå, men för säkerhets skull la han till 10000kr i kalkylen vilket motsvarar 50ton grus. När fakturan för fyllnadsmassorna till grunden kom var den på 79000kr. Japp, ni läste rätt. 79000kr som vi hade kunnat lägga på nåt roligare, typ kakel, sängar, soffor, inredning till barnens rum osv...

Vi var naturligtvis medvetna om att det kunde komma oförutsedda utgifter, men ärligt talat hade det varit bättre att lägga till 100000 i kalkylen och sedan blivit positivt överraskade över bara 79000kr. 😕. Byggarna berättade dessutom att det alltid lades till för lite grus i kalkylen för dem som bygger med eksjöhus här hos oss. Huruvida det stämmer har jag ingen aning om. Smålandsvillan lägger tydligen alltid till 100000kr i grusmassor på kalkylen, så att den kostnaden inte ska komma som en otrevlig överraskning sedan. Men men, vad gör man?! Det är ju bara att gilla läget. Huvudsaken är ju att huset står stadigt och att allt blir bra i slutändan :)

Ett litet gnällinlägg. Så kan det vara efter en natt med strul 😜🙈

Krem10

Äntligen är det dags för oss att bygga hus! Ett Trend Sadel från Eksjöhus ska det bli! Det är en 1-plansvilla på 150kvm + garage!

Vi som bygger är Emma och Kristoffer med dottern Evelin på 1 år samt hunden Holger. Mitt i allt kommer ett syskon också, så det här blir nog en spännande resa för oss!

Skriv en kommentar

?
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat