Idag har snickarna börjat lägga golvet. Jag målar idag med, så jag passade på att ta ett kort på det. Vi valde tvåstav ek, Verona från Kährs. Det ska ligga samma golv i princip hela huset (bortsett från hallen, tvättstugan och båda badrummen), så ett golv med fler stavar skulle ge ett plottrigt intryck. Det fanns enstav med, men det golvet var fasat i kanten, vilket skulle ge små men ändå försänkningar längs med varje "bräda". Jag har som intention att inte vara tvungen att dammsuga hela golvet för att få det rent varje gång, utan att en torr microfibermopp ska ta med sig dammet. Det tror jag blir svårare med fasat golv.

Jag hittade en sida på nätet, tror det var golvpoolen, där man kunde beställa en bit golv, dvs en provbit, gratis. Det gjorde jag i vintras. Supersmidigt att ha med sig när man ska kolla tapet, klinker etc så det matchar! Eller supersmidigt var det kanske inte att släpa runt på en bräda i dryg A4-storlek, men värt det iallafall! Är man perfektionist så är man ;-)
Hade säkert kunnat fått en spillbit nu idag, men jag ville inte vänta!

DSC_0861.JPG

Det ser inte då kul ut i denna fas få alla dammiga fotspår syns, men golvet som sådant gillar jag skarpt! Undrar förresten om det är snickarna själva som städar huset och tvättar alla fönster eller om det är en städfirma som kommer och gör det inför slutbesiktningen. För det ska man väl inte behöva börja med själv?
Marias_hus

Marias_hus

Vi bygger drömhuset, ett Hasseludden från A-hus!
Välkommen att följa resan!

Skriv en kommentar

?
Verifiering:
Utkast sparat Utkast raderat