Byggahus.se

Redax blogg

Frågestunden igår om slänter, rabatter och blomlådor

Vilken frågestund med Cajsa det var igår! Ni medlemmar ställde frågor om alltifrån slänt, stadga tomt mot ersion, växtval till blomlåda och klängväxter till val av insynsskydd.

stensoffa_crazytok1.jpg

Till exempel så undrade medlemmen Crazytok vad han kan planera runt stensoffan han har på framsidan, växtzon 3.

Gleditsia.gif
Gleditsia.

Cajsa föreslog bland annat att han sätter dit ett träd, som ett litet tak eller höjd intill bakom, t ex Gleditsia, tokyokörsbär eller flerstammig carmencitarönn. Läs mer här.

planteringslada_stalmiljo.jpg
Planteringslåda i corten. Foto: Stålmiljö

Medlemmen loppanhoppan bad om tips på växter hon kan plantera i en upphöjd och svängd cortenrabatt. Cajsa föreslog blåtåtel, buxbomklot, koreansk plymspirea, skuggröna, ormbunkar med mera.

buxbomklot.jpg
Buxbomklot.

cajsa_vaxter.jpg
Blåtåtel, koreansk plymspirea, klätterhortensia.

Tyvärr hann inte Cajsa besvara riktigt alla frågorna igår, men hon kommer att besvara dem efter hand under veckan som kommer. Hon gör det dock på kvällar under måndag-onsdag och resterande kommer hon att svara på under påskhelgen.

Klicka här för att läsa frågorna och Cajsas svar så här långt: https://www.byggahus.se/forum/forums/fraga-traedgardsdesignern-soendag-28-3-kl-20-22.170/
Stiftet gillar
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

Skriv en kommentar

Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Sparar Utkast raderat
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.