Redax blogg

Finansiella upplägget i Fuskbyggarna - inside information

Jag efterlyste ju information om det finansiella upplägget bakom Fuskbyggarna och en medlem hörde av sig. Hen har varit med i programmen och vet hur det funkar. Tusen tack anonym för att du delar med dig.

Man har ju varit nyfiken, för det verkade som att programmet helt stod för fiolerna när de återställde och byggde klart kaoset som Hortlunds Bygg och Teknik AB hade ställt till med hos Laura och hennes familj i Upplands Väsby.

fuskbygg2.jpg

Vår medlem bekräftar att det stämmer, de som medverkar i programmet får faktiskt sitt hus färdigrenoverat av tv-programmet Fuskbyggarna mot att de ställer upp och delar med sig av de misstag man gjort och eländet man har hamnat i. Hantverkarna jobbar till största delen gratis. Om deltagarna i programmet ändå måste betala någon summa av skattetekniska skäl låter jag vara osagt, det vet vi inte.

Produktionen finansieras genom att hantverkare med logotyper på kläderna jobbar gratis mot att deras varumärke visas upp för tittarna. Vissa byggvaror får man gratis genom att loggan visas upp och varumärket nämns (det var ju t ex väldigt mycket snack om ett visst märke på golv). Det var bara snickarna som hade avtal om att de jobbade gratis upp till ett visst antal timmar, sedan fick tv-produktionen börja betala.

snickare_fuskbygg.jpg


Vissa företag/varumärken ställer krav på antal exponeringar och antal omnämnanden.

"– Jag tycker att det är en seriös produktion som tillåter att olika byggmoment får ta den tid det tar. Inget stressas fram på endast en vecka, likt annan byggTV", säger medlemmen till mig.

Det här tycker jag är väldigt positivt. Jag har inget emot sponsring om det går rätt till och de som medverkar i programmet får nytta av det. Det vi som tittare får ut är viktig information om lurendrejare i branschen. I det här avsnittet tycker jag i alla fall inte att det fanns anledning att tvivla på att de hade hittat en riktig fuskbyggare.

Ikväll är det dags igen kl. 21.00. Hoppas att de har fångat fler äkta fuskbyggare.

Läs mer
Fuskbyggarna: Varning för Hortlunds Bygg och Teknik AB
Fuskbyggarnas elektriker om jordfelsbrytare
JustDoIt, Jehu och stefancrs gillar
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

6 kommentarer

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • F
  • Krilleman
  • thomas33
  • T
  • P