Byggahus.se

Meurmans blogg

Dom läckande utbyggnaderna

När vi köpte huset visste vi att det fanns en hel del saker som skulle kunna komma och överaska oss, medan vissa andra saker "visste" vi var OK, eller BRA... Men (som många av er vet) är saker inte alltid som dom ser ut... Detta inlägg handlar om några av dessa saker..

På huset finns två st utbyggnader (Grovingångar), dessa har dåliga gamla sönderrostiga falsade (valmade) plåttak.. Väldigt tjusiga, men väldigt fuktiga... På bilden nedanför skymtar man den norra grovingången med lite bråte förra husägaren tog med sig efter att vi köpt huset...

Hgra Utbyggnad, innan stdning.jpg

Vi gav oss på dessa för att försöka rädda så mycket som möjligt...
Vi (Jag och min frus bror (vad heter det egentligen)) började med taket, min svärfar är plåtslagare så tanken var ett han skulle kunna lägga ett nytt tak, och behålla resten av konstruktionen...
Skrmavbild 2016-09-20 kl. 13.51.52.png

Detta gick dock inte, då det var i alldeles för dåligt skick... Resultatet blev att vi rev allt.. :/ Suck, men nu skall det bli en veranda istället är tanken!
Skrmavbild 2016-09-20 kl. 13.52.04.png

Ett litet klipp från när jag rev ner innertaket i ena utbyggnaden:
https://www.instagram.com/p/BJcjbKoBW9O/?taken-by=garverivagen3

Samma sak gäller för övrigt för den södra sidan, fick riva allt och nu blir det veranda där också! (Samma snickerier som på furstekvisten)

Södra sidan:
Skrmavbild 2016-09-20 kl. 13.58.26.png


Det stora problemet nu var att dessa grovingångar som stått och läckt i så många år har skadat en del timmer, så nu har timmergubbarna varit ut och mätt och stora prion nu är att få stommen hel igen..

Nicholas Lobel är timmermannen för jobbet:
Skrmavbild 2016-09-20 kl. 14.00.13.png

Det var lite kort om våra två utbyggnader/grovingångar! Lägger upp mer om ett tag! :)

2 kommentarer

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • KnockOnWood
  • M