Byggahus.se

Redax blogg

De säljer sitt eternithus från Husdrömmar

I början av året fick vi följa Ulf och Amber Grimfalk i tv-programmet Husdrömmar. De hade köpt den gamla samlingslokalen för IOGT-NTO med eternit på fasaden i Västra klappe som de skulle renovera upp. Nu har de lagt ut huset till försäljning.

husdrom_start_200922.jpg
Foto: Bjurfors

Jag fick ett tips av en medlem igår. Ett hus från Husdrömmar är till salu. Det visade sig vara eternithuset i Västra Klappe utanför Höganäs, vars renovering vi fick följa i avsnitt 7 av säsongens Husdrömmar i mars i år. Där berättade de vad de köpt huset för, sin snäva budget och att de tänkte använda begagnat byggmaterial vid renoveringen i så stor utsträckning som möjligt.

Läs mer: Renoverar eternitpalats i Västra Klappe med begagnat byggmaterial

amber_entre.jpg

Ulf och Amber har köpt, renoverat och sålt hus på flera håll i Sverige fick vi reda på i Husdrömmar och nu är det alltså dags för huset i Västra Klappe att säljas. Priset de begär är 2 990 000 kr.

vardagsrum_amber.jpg

– Vi kallar vårt kapell: ”Det lilla huset på prärien”, skriver de i ett dokument hos mäklaren.

tradgarden.jpg

– I sommar har vi haft lyckan och glädjen att kunna bjuda in Thomas di Leva till vår trädgård. En varm augustikväll spelade han länge för oss från vår för tillfället skapade scen.

amber_bibliotek.jpg
Det fina biblioteket.

Fler bilder på hur huset ser ut i dag: Klappe byaväg 70
Alla avsnitt: Husdrömmar

amber_uffe_stor1.jpg
Amber och Ulf i Husdrömmar.
Viggo3234, LoweW och MultiMan gillar
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

5 kommentarer

Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat