Redax blogg

Därför en omröstning om stilar på hus

Nästan varje gång jag publicerar en månadens arkitektritade utbrister en diskussion om husstilar. Nu senast var det Villa Torsby, vars stil hade lite 70-tal över sig. En del gillar den, en del gillar den inte. I samband med diskussionerna föreslog medlemmen surfarn att vi gör en omröstning om husstilar. Hur populära är egentligen de olika husstilarna?

Vilken bra idé!
Jag bestämde mig för att nappa på den och har nu (med god hjälp av tekniska avdelningen) skapat en sådan omröstning.

Det gällde då att definiera stilar och vad jag bestämde mig för ser du när du går in i formuläret och sätter betyg. Ni har säkert många bra synpunkter på stilarna och bilderna jag har valt och jag tänker mig att jag alltid kan komplettera och uppdatera med tiden, skapa nya bättre omröstningar efter hand. Man måste börja någonstans.

När du betygsätter de olika stilarna på hus, ha då i åtanke att om ett hus upplevs som vackert eller ej beror på många saker, bland annat:

- Typ av tomt – sjötomter har till exempel en uppenbar fördel
- Hur trädgården är utformad
- Hur vackert väder det var dagen man fotograferade
- Hur duktig fotografen är
- Hur vackert just det huset i just den stilen är. Det finns ju t ex mer eller mindre vackra skånelängor.

Här får du försöka tänka bort alla de här sakerna och tänka på stilen, bilden är bara ett exempel. Nu blir det olidligt spännande att se vilka betyg husstilarna får.

Klicka här för att ge dina betyg på de olika husstilarna
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

Skriv en kommentar

?
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat