Redax blogg

Bygg en hobbit-lekstuga

Hobbitar är superpopulära, inte minst efter filmen Hobbit: En oväntad resa. Både stora och små blir fascinerade av deras små hus i jordhålor. Jag stötte på både egenbyggda och prefabricerade hobbithus, som kan inspirera om du blir sugen på att bygga ett till barnen eller dig själv.

hobbit_oregongarden.jpg

I Oregon Garden finns ett hobbithus för barnen, byggt av ett avloppsrör (?) och verkar inte allt för komplicerat. Photo: Clare Hancock

hobbit_byggtsjalv.jpg

hobbit_halimarken.jpg

hobbit_familj.jpg

Olly Wotherspoon byggde ett hobbithus i trädgården på bara 14 dagar hemma i Bolton, till en kostnad av 4 000 GBP. Läs mer i Daily Mail.

hobbit_prefab.jpg

Finns färdiga prefab Hobbit lekstugor i USA, t ex Hobbithole.

hobbit_simondale.jpg

Simon Dale visar hur du bygger hobbithus för lite större individer. http://www.simondale.net

hobbit_film.jpg

Hobbitscenerna i Sagan om ringen-filmerna spelades in på Nya Zealand. Bonden som äger marken där bad att få ha kvar hobbithusen när inspelningarna var klara, för att ha som turistattraktion.
http://www.kuriositas.com

hobbit_danprice.jpg

Sedan har vi en man i Oregon, Dan Price, som bor som en hobbit på riktigt, vilket kostar honom 5000 dollar om året. Läs mer här .

hobbit_minecraft.jpg

Och nästa gång Gustaf kommer och frågar mig vad han ska bygga när han spelar Minecraft blir svaret – bygg ett hobbithus. Exempel på Planet Minecraft.
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

5 kommentarer

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat