Byggahus.se

Elina Blom Westergren

Budgetrenoverar badrummet

När man ser alla fina badrumsrenoveringar här blir man lätt inspirerad att själv ta tag i puckar som glömts bort. När jag flyttade in i mitt hus för sex år sedan var jag dumsnål och valde en nyexad och långt ifrån världsbäst rörmokare som fick montera utanpåliggande rör och sätta upp all inredning i mitt nyrenoverade badrum. Det slutade med att mina gäster i sex års tid har haft svårt att få plats med rumpan på toalettstolen eftersom kommoden stått så nära. Vissa har faktiskt inte ens fått plats :sweat:. Samtliga möbler både limmades, silikonades och skruvades fast så jag har dragit mig för att göra om allt. Dessutom har det luktat avlopp varje gång det varit minusgrader men jag har inte lyckats utröna varifrån lukten kommer.

7E6E938A-67B6-4DBB-B478-0C123ED26012.JPG
Hej då badkaret!

Nu har jag dock äntligen gjort slag i saken. För några veckor sedan kastade jag ut kommoden, sålde badkaret och bestämde mig för att börja om. Efter det har jag spenderat helgerna med att skruva upp takgips, spacklat, slipat, målat, satt in en ny takbelysning och felsökt äcklig lukt. Det har visat sig att lukten kommer bakifrån toaletten. Jag har dock inte kommit så långt att jag vet varför det luktar, det är nästa steg i renoveringsprocessen.

Det sålda badkaret täckte precis kostnaden för ett nytt - men denna gången ett lite mindre hörnbadkar. Dessutom hade jag turen att någon vänlig själ skänkte bort en duschkabin utifrån principen först till kvarn. På vägen hem efter att ha plockat upp den såg jag att en granne hade loppis. Där hittade jag ett jättefint litet blått skåp som jag inhandlade för en hundring. Det ska jag bygga om till ny kommod framöver. Nu saknas bara ett handfat :D. Det hade varit läckert med ett ljust stenhandfat, men vi får se vad budgeten tillåter när allt är klart här.

IMG_8333.jpg
Plåten som plåtis bockade till så att skjutdörrens hjul har något att rulla i.

Det går i alla fall framåt i rasande fart. Förra helgen fick vi upp duschkabinen. Dock fick vi leva med att duscha med hjälp av duschmunstycket på den gamla badkarsblandaren, och det har varit lite knöligt. Dessutom visade det sig att de hade glömt att skicka med listen som håller skjutdörren på plats, så det gick inte att stänga. Med en tvååring hemma betyder det kaos och vatten överallt. Listen var dessutom slängd vid det här laget. Samtidigt råkade vi ut för ett takläckage, suck. När plåtisen kom hit för att fixa det visade det sig dock att han hade grejer hemma för att bocka till en sådan list. Sagt och gjort så fixades både tak och dusch på samma gång.

IMG_8814.JPG
Hörnbadkar och duschkabin på plats. Blandare flyttade.

I helgen kom svärfar över och hjälpte mig att dra rör till nya placeringen av nya badkaret. Som tur var hade jag sparat alla rör och kopplingar som blev över efter första turen här i badrummet för sex år sedan. Vi bytte även plats på blandarna och satte in en ny blandare i nymonterade duschkabinen. Med allt på plats lyftes badkaret in och vi firade med hemmagjord äpplemust. Gladast av alla är dottern som efter 1,5 månad äntligen kan bada igen :love:.

Kostnad för badrumsrenoveringen hittills: 3 500 kronor. Större delen av detta är färg och spackel, men även en ny dusch med tillhörande termostat.

2 kommentarer

Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat
  • G
  • Nancy Alke