Redax blogg

Bra artikelkommentarer förhöjer värdet på artikeln

Visst är det kul att läsa artikelkommentarerna? Man läser minst lika gärna dem som själva artikeln. Dessutom är det kul att kommentera själv, när man har något att säga.

Men det är ett par saker jag tror vi måste tänka på. Vi skriver ofta om olika människors hus, för att samla på oss fakta och idéer till hur vi kan bygga, bygga till och renovera. Den vi skriver om delar frikostigt med sig av information om huset, ställer upp med sin tid och berättar. Det är vi ju väldigt glada och tacksamma för.

När du läser artikeln eller tråden så känns det kanske som att människan vi skriver om är långt borta, men det är hon inte, det kan du räkna med. Förmodligen är man anonym medlem i forumet. Så gott som alla vi skriver om läser vad vi har skrivit om dem och så även kommentarerna om huset och vad hon har gjort med det. Du vet väl själv att hus är något djupt personligt som ligger dig varmt om hjärtat. Man lägger ner all sin tid och enormt mycket pengar på huset.

Därför ska du tänka dig att du talar direkt till personen mellan fyra ögon när du kommenterar. Visa respekt för människan och vad hon har valt att göra med sitt hus. Vill du säga något, var konstruktiv och formulera dig med eftertanke (ja, många gör ju det redan idag). Och glöm inte att smaken är som baken.

Vi försöker visa alla typer av hus som finns, men för att människor ska vilja ställa upp och dela med sig av sin värdefulla information, tror jag det gäller att vara tacksam och behandla den vi skriver om med den respekt hon förtjänar.

Många av dagstidningarna på nätet har stängt av sina kommentarsfunktioner av den här anledningen. De tanklösa sakerna folk kan kasta ur sig (läs näthat) gör att ingen vill ställa upp och medverka i media. Så ska det väl ändå inte behöva bli hos oss. Vi vill ju fortsätta läsa om alla fantastiska hus som byggs där ute – och kommentarerna till dem.

Tack alla som ger konstruktiva kommentarer till artiklar! Klicka här för att läsa om och kommentera andras husbyggen och renoveringar.
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

4 kommentarer

?
Verifiering:
Utkast sparat Utkast raderat
  • pjodden
  • O
  • Christel Månsson
  • O