Thoross blogg

Bostadsrättsföreningar Värmesystem

Bostadsrättsföreningar har gjort sin energikartläggning.
I värmesystemet är det mycket syre oftast, mycket kväve och mycket magnetit (svart sörja).
Alla värmesystem läcker in luft/syre igenom rör, ventiler och pumpar, 0,1 mg/l och dygn. Syret skapar korrosion och bekäggningar i värmesystemet. Detta bildar i sin tur magnetit (svart sörja) i värmesystemet som har en slipande effekt på ventiler och pumpar. I vissa system bildas det microbubblor som lägger sig som en skyddande hinna i värmeväxlaren och radiatorerna (fouling). Denna hinna av bubblor isolerar värmen från att värma upp vätskan, 1 mm bubblor isolerar som 16mm koppar i systemet.

Energikostnaden är den högsta kostnaden i en fastighet. Spara pengar på energikostnaden och driften, upp till 20%-25% kan sparas på kostnaden. Med en systemeffektivisering av värmesystemet.

I ett värmesystem skall man aldrig använda kemikalier, då detta ger sämre egenskaper i systemvätskan. Inte heller elektromagnetiska komponenter, då dessa inte tar bort syret eller kvävet (gaser) i systemvätskan. Systemet skall rengöras och avgasas (installation av avgasare) för att återfå sina optimala värmeegenskaper.

Läs Mer på CleanSys Webbplats

2 kommentarer

?
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat