Byggahus.se

Redax blogg

Blåsa in cellplastkulor? Nej, mineralullstussar!

Nästa vecka börjar vår köksrenovering och då ska vi passa på att isolera vår kalla yttervägg i köket.

Huset är byggt 1926 och är uppbyggt av tegelmurar i dubbla skift med ett hålrum mellan. På 1970-talet isolerade förra ägaren cellplastkulor. Dessa ramlade ut ur väggen där vårt kök är i samband med att vi byggde till huset. Sedan dess har den varit iskall.

isolering_vagg.jpg
Vi ska ta hål i väggen på den vänstra gaveln i bild. På insidan av den väggen finns köket.

Därför ska vi passa på att isolera den väggen nu när vi ändå river ut köket och tar hål för ny placering av köksfläkten.

Jakten på ett företag som kan blåsa in nya cellpastkulor började i augusti med att jag efterlyste ett sådant i forumet. Fick då tips om att prova med isodrän, så jag började där. De kunde inte hjälpa mig, men tipsade om att en byggvaruhandel kanske kunde sälja kulorna och hyra ut en fläkt att blåsa in dem med. Jag ringde många byggvaruhandlar utan att få napp, men till slut nappade det på Optimera i Lund. En vänlig man berättade om ett företag som jobbar med isolering i Helsingborg.

nyttkok_storgatan.jpg
Köket ska rivas ut och ett hål för fläkten ska tas ungefär där skåpen med glaslucka sitter idag.

Ringde dit och de sa att numera blåser man inte in cellplastkulor pga brandrisken, man blåser in mineralullstussar. Men det var bingo, för man kan fylla på med mineralullstussar fastän det ligger lite cellplastkulor kvar i utrymmet.

Håltagning i väggen och inblås av isolering är inbokad till den 14/10, nästa torsdag alltså. Håll tummarna för att allt klaffar!
Fario, FredrikR och claym gillar
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

6 kommentarer

Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Sparar Utkast raderat
  • G
  • Marlen Eskilsson
  • Klaugust
  • Marlen Eskilsson
  • Klaugust
  • Marlen Eskilsson
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.