Vägen till drömhuset

Bilder från idag!

Idag spacklas det sista på väggarna, målaren ligger i! På måndag blir det slipning och sen börjar målningen.
Det blir ncs s1002-y på väggarna och ncs 0502-y (utan s) på listerna. Och så förstås tapet i hallen, stora sovrummet och arbetsrummet.

DSC_1068.JPG
Vardagsrummet sett från matrummet.

DSC_1071.JPG
Vardagsrummet och matrummet från motsatt hörn.

DSC_1072.JPG
Köket från vardagsrummet. Det är värmepumpen som står mitt på golvet.
Det blir mycket mer ombonat med lister och foder uppe.

Snickarna är färdiga sånär som på hörnklossar att vid taklisten i tvättstugan som de av okänd anledning glömt sätta upp och får komma tillbaks i eftermiddag och sätta. Sitter till och med i klädkammaren och skafferiet så varför inte i tvättstugan... Gör om, gör rätt!
Sen ska skåpen kring och över kyl och frys upp men först ska det målas på vägg/tak över dem, och lite socklar ska upp längs golvet under köksskåpen, men det är väl senare.

DSC_1070.JPG
Plattsättaren har börjat sätta upp kaklet på väggen i lilla badrummet, blir riktigt fint! Smal, silvergrå fog och halvförband.

DSC_1069.JPG
Här i hallen har jag tänkt till lite och gjort en grej som jag hoppas och tror kommer bli både snygg och praktisk. Det är en ruta med pärlspont som sitter i samma nivå som gipset och tapeten. Här ska hatthyllan upp så det blir en känsla av platsbyggt och inte lika känsligt för blöta kläder och skor som om det bara var tapet.
Jag har en idé i huvudet om en hatthylla jag ska försöka få till. Konsoler i sekelskiftsstil och ankarkrokar under hyllplanet att hänga kläder på.
Här är ett par inspirationsbilder

Screenshot_2017-08-08-11-51-26.jpg

Screenshot_2017-05-07-06-22-35.jpg

Ska rita några fina konsoler och be pappa såga ut dem, sen måla allt vitt.
Marias_hus

Marias_hus

Vi bygger drömhuset, ett Hasseludden från A-hus!
Välkommen att följa resan!

Skriv en kommentar

?
Verifiering:
Utkast sparat Utkast raderat