Idag är målaren färdig i huset. Hallen är tapetserad och det blev så himla fint! Det är lite läskigt med tapet tycker jag, alltså i den bemärkelse att man inte riktigt kan föreställa sig en hel vägg eller ett helt rum utifrån en sida i en tapetkatalog eller en rulle. Färg är visserligen likadant, men utan mönster som kan bli något helt annat på en stor yta.

DSC_1237.JPG

Var lite stressad idag när jag var inne i huset, hade några ärenden jag var tvungen att uträtta och begränsat med tid. Därför blev det bara en bild tagen.

För att vinna lite tid, hoppade jag in i garaget direkt imorse innan vi åkte till dagis och målade sista varvet på en av hyllorna. Den är till tvättstugan och elektrikern behövde den idag för att få upp den led-list som ska sitta på undersidan av hyllplanet. Skönt med snabbtorkande färg (Fusion mineral paint) och 4,5 timmar senare satt hyllan på plats! Blir ytterligare ett varv färg nu när den är på plats (blev några små märken) och att spackla och måla över skruvarna.

Sen var jag iväg och hämtade en köksfläkt. Vi hade sett ut en modell och beställt den i relativt god tid i en vitvaruaffär här i stan. Den var restad men skulle komma till butiken den 1 september, dvs imorgon. Det kändes helt ok. Igår var jag inne i samma butik i annat ärende och frågade om leveransdatumet fortfarande stod fast. Dessvärre gjorde det inte det, utan var beräknat - inte garanterat - till 14/9. Hade varit restad sedan slutet av juli. Detta var inte bra! Bara en sketen fläkt kan man ju tycka, men faktum är att den är en viktig del av husets ventilation och utan fungerande ventilation får man inte flytta in!! Tjejen i butiken kunde eller ville inte hjälpa mig att kolla om fläkten fanns i någon av de närliggande butikerna i samma kedja. Även om de är fristående konkurrenter så är jag övertygad om att de hade vunnit på att hjälpa mig i detta. Hade hon åtminstone gjort ett försök att lösa detta åt mig så hade jag gått nöjd därifrån. En nöjd kund är ju som bekant den bästa reklamen. Nu gick jag därifrån missnöjd och jag är ganska övertygad om att jag inte kommer gå tillbaka. Någonsin.
Satte mig i bilen och tog fram telefonen. Letade upp alla vitvarubutiker inom 5-6 mil och började ringa.
Intressant nog kunde första stället lova mig leverans på just denna fläkt på två dagar. Tills killen jag pratade med började knappra på datorn och såg vad tjejen i första butiken sett... I en butik fanns en 70cm av samma modell som visningsex, men det var ju en 60cm vi ville ha så jag ringde vidare men med denna som en möjlig nödlösning. På femte stället fanns rätt modell hemma som visningsex!! Jag knep den med en gång och idag hämtade jag den. Puh!

Var sen iväg och hämtade kristallkronan jag vann på auktionen. Den var i bättre skick än jag sett på visningen - ny el, rengjord och precis ombunden. Den blev en aning dyrare än jag tänkt mig, så det var ju roligt att det inte var något att göra på den då. Bara att hänga upp i taket. Om 14 dagar...
Marias_hus

Marias_hus

Vi bygger drömhuset, ett Hasseludden från A-hus!
Välkommen att följa resan!

Skriv en kommentar

?
Verifiering:
Utkast sparat Utkast raderat