Byggahus.se

Madelenes blogg

10 små tvättstugor att inspireras av

Hur får man en praktisk, funktionell och trivsam tvättstuga på liten yta? Att få plats med tvättmaskin, torktumlare, förvaring och smutstvätt på en liten yta går, men det krävs bra planering och tålamod. Gemensamt nedanstående tvättstugor är att utrymmet är mycket begränsat samt att ytan har utnyttjats maximalt för att inte göra avkall på förvarings möjligheterna.


liten vit tvättstuga.jpg
Bild: Nouw
Liten och kompakt tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt hyllsystem ovanför arbetsbänken. Arbetsbänken ger gott om utrymme för att sortera och vika tvätt.


liten kompant tvättstuga.png
Bild: Studio karin
Liten tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk med liten vattenho. Ovanför arbetsbänken tre höga förvaringsskåp, samt en liten hylla för förvaring. Och där emellan en smart hylla för ytterligare förvaring under arbetets gång. Praktiskt med belysning under skåpstommarna.


liten tvättstuga med torkmöjlighet.jpg
Bild: i Pingimg
Tvättmaskin och torktumlare som döljs bakom dörrar är kanske inte så praktiskt men om “tvättstugan” är inklämd i en del av huset där den är till allmän beskådan kan det vara en snygg lösning. Förvaringsmöjligheter i skåpen ovanför samt inbyggd torkställning.


liten tvättstuga med hyllor.jpg
Bild: Angies roost
Hyllor och krokar ovanför tvättmaskin och torktumlare gör att utrymmet ovanför utnyttjas till förvaring med bra överblick. Även här finns en liten arbetsbänk att sortera och vika kläder.


liten lantlig tvättstuga.jpg
Bild: Pinterest
Snygg och trivsam tvättstuga på liten yta, begränsade arbetsytor och förvaringsmöjligheter är dock ett minus. Här har dock fönsterbrädan fått agera hylla för tvättmedel i snygga burkar.


modern liten tvättstuga.jpg
Bild: Int2architecture
Tvättstapel med tvättmaskin och torktumlare samt vask och liten arbetsbänk. Ytan har utnyttjats väl och det finns förvaringsmöjligheter både i över och underskåp. Strykbrädan är upphängd på väggen och tas enkelt ram vid behov.


liten tvättstuga bakom vikdörrar.jpg
Bild: Decor facil
Tvättstuga bakom vikdörrar för den som saknar utrymme till separat tvättstuga. Gott om förvaring i både över och underskåp. Begränsad arbetsyta för att vika tvätten.


liten tvättstuga med lågt i tak.jpg
Bild: Gazetdopovo
Liten tvättstuga med lågt i tak. Praktiskt stång för att hänga skjortor och tröjor på tork. Förvaringsmöjligheter i det höga skåpet till vänster.


liten tvättstuga bakom draperi.jpg
Bild: Studio-mcgree
Tvättstuga som döljs bakom draperi när den inte används. Praktisk lösning för den som är trångbodd och inte har möjlighet till separat tvättstuga. Arbetsbänken är minimal, men i vissa fall får man kompromissa för att få plats. Hylla för förvaring samt torklinor för att kunna hänga tvätten.


tvättstuga med förvaring på liten yta.jpg
Bild: Chris loves Julia
Snygg och funktionell liten tvättstuga. Gott om förvaring i överskåp och praktiskt med små hyllor med korgar för förvaring av saker som används ofta. Tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovanför.


Dela gärna med dig av dina erfarenheter och tips för att inreda en liten tvättstuga?


Du kanske också är intresserad av

Blogg
Tips och inspiration på praktisk och snygg tvättstuga


Artikel
Tvättstuga - planering och utformning
11 idéer till tvättstugan

Forum
Flera intressanta forum-trådar om tvättstugor

Skriv en kommentar

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat