Byggahus.se

Redax blogg

10 heta husbyggen på gång i forumet

Fler och fler startar en projekttråd i delforum Socialt & projekt för att dokumentera sitt bygge, visa andra vad man gör, få tips och motivation att gå vidare. Det är projekttrådar om stora och små bygge och renoveringar av hus, källare, badrum, snickarbod och garage, för att nämna några. En del bygger snabbt, andra tar många år på sig.

Här har jag plockat fram ett urval av 10 aktuella projekttrådar av de som bygger nytt hus just nu. Läs, njut och inspireras av allt arbete som våra medlemmar lägger ner på att bygga sitt eget hus, precis som man vill ha det.

1. Vårt ytong hus projekt
1_ytonghus.jpg
Toddep köpte en tomt i Blekinge sommaren 2017, senare på hösten fick de bygglov. I somras startade Toddep projekttråden om deras husbygge i ytong, som vi har fått följa sedan dess.
1_fonsterbank.jpg
Han skriver flitigt och är uppe i 522 inlägg. Det är ett mycket spännande, väldokumenterat och lärorikt projekt. Just nu håller han på att gjuta fönsterbänkarna själv.


2. Nybygge & egenbygge fritidshus på Gotland
2_husritning.jpg
Roosen har alltid haft en dröm om att bygga helt nytt hus, själv. Inklusive ritning/design/arkitektur och projektering. För ett år sedan kom tankarna på att göra verklighet av drömmen i form av ett fritidshus på Gotland. Med egen firma blir det möjligt att ta ledigt i 6 månader för att bygga huset. Budget är tight, max 1 miljon kr.
2_gotlandgrund.jpg
Huset ska vara unikt och inte som något man kan köpa ur en katalog, samtidigt satsar han på enkla lösningar för att spara pengar och tid. Kommer han att lyckas hålla budget, vilka enkla lösningar väljer han och hur unikt blir huset? Spännande!


3. Skånegård som ska renoveras 2, el. Hur man bygger ett hus inuti ett annat
3_sammanbyggnad.jpg
Mikael.S och hans bättre hälft köpte en 3-längad gård i Skåne 2008. Hösten 2010 startade han upp en av sina livsdrömmar, att bygga ett eget hus. Han vill behålla det gamla utseendet från1880 i stallet han totalt bygger om till ett nytt hus.
3_badrummet.jpg
Sakta men säkert har han byggt huset utan att ha bråttom, han bor ju i en länga precis bredvid. Nu äntligen ser det ut som att det sista på huset börjar bli klart, badrummet. Ett riktigt gediget bygge som du inte får missa.


4. Magnussons eller Bonnlarssons, enplansvilla i lantlig stil
4_rivning.jpg
Förra sommaren startade Magunusson2019 upp sin projekttråd om husbygget i Östergötland. De äger två hus 300 meter från varandra, det ena river de för att ge plats åt ett nybyggt. Vi får följa rivningen och vara med och tycka till när de utformar planlösningen och husets form med hustillverkaren.
4_diskuterafram.jpg
En interaktiv, rolig och intressant tråd som inte får missas av den som själv funderar på att bygga hus.


5. Villa Heij: Egenritat 1,5 plan i lösvirke
5_villaheij.jpg
Heij83 bestämde sig på vårvintern 2017 att bygga ett nytt hus i egen regi. De sålde sitt befintliga hus och flyttade till en liten lägenhet för att frigöra kapital. Total bostadsyta 230m2 och planen är att göra så gott som allt själv, EL, VVS och platta tar de hjälp med men de kommer vara på plats och hjälpa till. Total budget ink. Tomt är satt till 2,8 miljoner kr. Precis innan årsskiftet fick de äntligen bygglov.
5_vinkallare_lucka.jpg
Nu inväntar de rätt väder för att gjuta plattan. De ska nämligen ha slipade betonggolv så gjutningen måste bli perfekt. Roligt bygge, spännande tråd, följ!


6. Projekt: Nybyggnation av fjällstuga
6_fjall1.jpg
Contact451 skrev under på en fjälltomt i Åre i februari. Här ska han förverkliga en dröm om att bygga ett hus själv. Planen är att bygglovet ska bli klart nu under våren och grunden gjutas till sommaren, då han även hoppas på att kunna resa stommen.
6_fallstuga2.jpg
Han skissar just nu på olika alternativ och vill gärna ha din hjälp. Kom gärna med tips och idéer!


7. Stenhus i egen regi
7_pensionsarshus.jpg
400 meter från Mälaren bygger RoffeN ett stenhus utanför detaljplan, han kallar det sitt pensionärshus. Projektet började 2016 innan bygglovet var klart. På tomten fanns ett hus som rivs. 2017 gjuter han grund för hus och en pool.
7_lyxbadrum.jpg
Byggmaterial inhandlas i Tallinn. Nu har han kommit så långt som till inredning av huset. Det blir stort, det blir lyxigt, ett riktigt drömhus.


8. Arkitektritat lösvirkeshus – vårt första husbygge
8_rendering.jpg
I februari 2018 satte pellito och hans familj igång bygget av sitt nya hem, ritat tillsammans med en artikitek. Huset byggs i trä och blir 236 kvm stort. Stommen är i trä, fasaden från Kebony och fönster från Velfac.
8_arkitekthus.jpg
I slutet av november förra året var huset tätt, plåttaket på till 50% ca. Carporten och förråd var på G och tomten hade jämnats av på baksidan. Nu är vi många som är sugna på nästa uppdatering. Hur går det?!


9. Nybygge, lösvirke 1-plan i vinkel
9_ritning.jpg
@mackan_kal startade sin projekttråd för att dokumentera, bolla frågor och inspirera.
9_losvirke.jpg
2 vuxna och två barn är de som bygger ett lösvirkeshus i vinkel vid kusten söder om Kalmar, i egen regi. Budget är satt till 3,3 miljoner kronor


10. Johannes bygger passivhus
10_ritning.jpg
@Johannes Carlsson startade sin projekttråd i september 2018, då hade de precis börjat gräva på tomten. De bygger ett passivhus med prefab väggelement. Det har gått snabbt och de håller som bäst på med inredning av huset.
10_inredning.jpg
Johannes var juste och lät oss filma husbygget i höstas. Se honom berätta mer om hur han bygger sitt passivhus: https://www.byggahus.se/bygga/bygger-nytt-passivhus-satila. Det här projektet måste du följa om du inte redan gör det!
brfbo, Dsundet, irony och 2 till gillar
Marlen Eskilsson

Marlen Eskilsson

Bor i ett hus från 1926. Har renoverat och byggt till sedan vi flyttade in 2001.

Skriv en kommentar

!
Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat