Byggahus.se
Color
Background color
Background image
Border Color
Font Type
Font Size
 1. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren När man ser alla fina badrumsrenoveringar här blir man lätt inspirerad att själv ta tag i puckar som glömts bort. När jag flyttade in i mitt hus för sex år sedan var jag dumsnål och valde en nyexad och långt ifrån... 2 kommentarer
 2. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Veckorna har rullat på snabbt här under våren, men nog har trallen kommit på plats ändå. Det började med plintarbetet som var tungt och riktigt tråkigt. Jag tror att det är roligare och enklare om man har moderna... 4 kommentarer
 3. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Elrören är nu nedgrävda och det börjar bli dags att gjuta plintar för regelverket. Jag råkade förstöra kabeln för robotgräsklipparen när jag grävde så det blev till att åka till Classe och köpa skarvhylsor. Men nu... 2 kommentarer
 4. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Jag skriver en byggdagbok där jag dokumenterar bygget av min nya uteplats. Nu har det blivit dags att förbereda marken. Händelserna utspelade sig dock för någon månad sedan. Då har tiden kommit för att börja gräva.... 3 kommentarer
 5. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Jag har länge velat ha en uteplats i ett hörn av tomten där solen lyser i stort sett hela dagen till “sent” inpå kvällskvisten - i alla fall till kl 20. En plats där jag kan sitta och läsa en bok, bada eller bara... 1 kommentar
 6. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Igår satt jag och kollade på Netflix (via ADSL-uppkoppling) och käkade lunch. Bildkvaliteten var mestadels bra, överraskande nog... Men då och då uppstod artefakter i bilden och ett par gånger stannade också hela... 11 kommentarer
 7. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Robotarnas konung är snart här. Snöslunga, lövräfsa och gräsklippare i ett. [bild] Kära läsare på Byggahus.se. Ställ ner era krattor och sälj era snöslungor. Nu kommer snart roboten som ersätter alla... 10 kommentarer
 8. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Spännande tider. Besök av tjuvar, installation av övervakningskameror och besök av fiberentreprenör. I helgen hade jag, som Gevalia skulle säga, oväntat besök. Någon eller några gick in i huset vid 12-tiden på... 16 kommentarer
 9. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Efter att tillbyggnaden blev klar, och nya taket reparerats efter stormen, har turen nu äntligen kommit till renovering av gamla delen av huset. Jag hade egentligen tänkt vänta tills det blev lite varmare ute, men... 4 kommentarer
 10. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren När stormen kom fick min nybyggda tillbyggnad oväntat besök av ett träd. Blogginlägget som jag skrev om händelsen avslutades med att mitt försäkringsbolag skulle komma ut samma dag och göra en besiktning. Det har nu... 11 kommentarer
 11. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Det är väl typiskt. Tillbyggnaden har knappt hunnit stå klar ett år, så kommer en gran och försöker slå sönder den. Det har blåst storm här hela helgen. Inte som på västkusten såklart så som gammal göteborgare... 4 kommentarer
 12. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren För någon vecka sedan hade jag en hantverkare här och kikade på det icke-existerande innertaket i tvättstugan i gamla delen av mitt hus. Han konstaterade att den förra snickaren satt läkten fel, vilket då först... 2 kommentarer
 13. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Det börjar bli dags att fixa iordning det sista i badrummet här hemma, och i planeringen av detta sitter jag och dreglar över andras vackra hem. Jag har en förkärlek för mycket växter i badrummet. Men det finns... Läs mer
 14. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren Slut på renoveringsprojekt hemma? Varför inte bygga en ny sängstomme? Det var i alla fall vad det här paret gjorde när de tyckte att det blev lite för trångt i standardsängen. Problemet var nog egentligen inte... 4 kommentarer
 15. Elina Blom Westergren
  Elina Blom Westergren I förrgår var plåtslagaren här. Orsaken? När jag kom hem i söndags, efter en kräftskivehelg på en kompis lantställe, trampade jag vatten i vardagsrummet :thumbdown:. Panik! Kunde det vara golvvärmen som sprungit... 3 kommentarer