Byggahus.se

Vattenläcka

Besvarad 9 apr 2018 av Stefan Ingelstrand

 1. Var och tittade på ett hus som kronofogden säljer. Dock hade det en vattenläcka, vattnet har fryst och det droppar i tvättstugan. Problemet är att det inte går att stänga av vattnet. Kronofogden har ringt sökande dvs banken om detta men finns ingen garanti för att det stänger av det. Hur mycket skada kan ske på de 6 veckor från visning till tillträde? Kan jag som köpare bli ansvarig för vattenskador hos grannen (det är en fristående villa). Räknar med att det kan kosta en del och tänker pruta därefter men vill helst slippa riva hela huset. Tack!
   
 2. Svar

 3. Hej.
  Utan att veta hur mycket det droppar så skulle jag påstå att det kan bli rejäla skador av ett droppläckage som pågår under sex veckor. Allt beror på var vattnet tar vägen. Vattnet går alltid att stänga av och det ska Kommunen hjälpa till med. Jag ser inte av din beskrivning hur detta läckage skulle kunna orsaka en skada hos grannen så jag kan inte svara på det.
   
  Stefan Ingelstrand

  Stefan Ingelstrand

  Säker Vatten

 4. Kommentarer

 5. Fotografen
  Fotografen ·
  Rinner det vatten i 6 veckor blir det rejäla skador. Köper man ett sådant hus måste man antingen vara ordentligt arbetssugen eller hopplöst förälskad i läget.
   
 6. C
  c_olsson ·
  Kronofogden skall inte ringa banken utan vattenverket om det rör sig om en läcka i ett obebott hus. Då stänger man av serviceledningen utifrån.
   
 7. S
  salisbury ·
  Jag fick tag i kommunen och de såg sedan till att det var avstängt. Huset är nu sålt. Däremot har det blivit lite konstigt i och med att huset inte kommit upp bland kronofogdens avslutade försäljningar. Inte heller hittade de huset när jag ringde och frågade. Vet inte om det finns något tvång på att gå ut offentligt med slutpriser osv efter en exekutiv auktion.
   
 8. S
  Sir Duke ·
  Det är nog offentlig handling men det kan dröja innan allt är slutgiltigt registrerat.

  Skön grej, kronofogden frågar BANKEN hur man stänger av vattnet!?!
   

De senast besvarade frågorna

 1. Våtrumsmatta

  Jag har rivit ut och flyttat en vägg för att få större badrum. Då hittade jag att det ligger råspont på bjälkarna. Måste jag byta ut dom?
 2. Byta ut badkar

  Hej, Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg. Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en...
 3. Hjälp att identifiera golvbrunn

  Hej! Vi behöver hjälp med att identifiera vilken golvbrunn som vi har i duschen i badrummet. Badrummet är renoverat 2014. Det sitter ett vattenlås i som är modell JAFO, rsk-nummer 7137020....

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer