Byggahus.se

Hur länge får man vänta på att reklamera ett badrum?

Besvarad 14 aug 2018 av Per Bernhardsson

 1. Hej
  Jag undrar hur lång tid efter att badrummet är färdigt och godkännt av kunden som kunden kan göra anmärkningar.tex dåligt fall huset kan ju trots allt sätta sig på 9 år som det gått och han har varit helnöjd hela tiden.Känns ju lite konstigt kan jag tycka.
   
 2. Svar

 3. Hej!
  Om det handlar om en konsumententreprenad har man som entreprenör ett ansvar i tio år enligt konsumenttjänstlagen. Bevisbördan Ligger under ansvarstiden på beställaren.
  Det står dock i lagen att en reklamation ska göras i skälig tid efter att felet upptäckts eller borde ha upptäckts.
  Ett felaktigt golvfall kan knappast betraktas som ett dolt fel, det borde rimligen kunna upptäckas och reklamerats betydligt tidigare än efter 9 år. Dock finns det naturligtvis utrymme för olika åsikter i den frågan.

  /Per
   
  Per Bernhardsson

  Per Bernhardsson

  Badrumsexpert

De senast besvarade frågorna

 1. Våtrumsmatta

  Jag har rivit ut och flyttat en vägg för att få större badrum. Då hittade jag att det ligger råspont på bjälkarna. Måste jag byta ut dom?
 2. Byta ut badkar

  Hej, Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg. Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en...
 3. Hjälp att identifiera golvbrunn

  Hej! Vi behöver hjälp med att identifiera vilken golvbrunn som vi har i duschen i badrummet. Badrummet är renoverat 2014. Det sitter ett vattenlås i som är modell JAFO, rsk-nummer 7137020....

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer