Byggahus.se

Duschvägg

Besvarad 18 dec 2017 av Stefan Ingelstrand

 1. Hej
  Har en fråga hur jag ska tolka nedanstående text. Vi har gjort ett val att glasväggen ska vara 900 mm där de då menar att måttet mellan vägg och montering är 900 mm men att glasväggen ska vara 800mm. Förstår ej?
  Mvh / Pernilla

  Duschvägg/Badkar: Skärmvägg skagen Macro rund dörr klarglas

  Skärmvägg Skagen är elegant och enkel och går att vika in efter användning. Skärmväggen har ställbara lyftgångjärn som lyfter dörren 7 mm. Dörren i 6 mm härdat glas har en släplist. Profilerna är anpassade för standard rörgenomföring. Passar för badrum med fönster. Mått. Välj mellan följande bredder: 70 cm. 80 cm. 90 cm.

  Storlek: 900 mm
   
 2. Svar

 3. Hej Pernilla.
  Du gör bäst i att kontakta Macro med dina frågor då de faller under teknisk support.
  Tel: 0430 484 00
   
  Stefan Ingelstrand

  Stefan Ingelstrand

  Säker Vatten

 4. Kommentarer

 5. Scherm
  Scherm ·
  700, 800 eller 900 är i regel yttermåttet på duschväggen/hörnan inklusive fästanordning. Så om den är i storleken 900 så kan mycket riktigt själva glaset vara runt 800-850 mm någonting. Och är det ett duschhörn så är det alltså inte t.ex. 900x900 duschbar-yta utan det är som sagt yttermåttet på enheten (och oftast är fästelementwn bredaste punkten). Så där du faktiskt står och duschar kan det vara t.ex. 830x830 mm. Exakta mått beror på märke naturligtvis.
   

De senast besvarade frågorna

 1. Stenbelagt utedusch golv

  Hej, Jag har en ide till min utedusch hörna, men behöver expert råd, då jag är osäker på vilka material som går att använda då detta golv må klara vatten, frost och alla väder som finns i Svenska...
 2. Spackla nya badrumsväggar

  Det blir stambyte hos mig.Jag valde större kakelplattor 25x40 Vid stambyte rivs gamla gipsväggar o skall byggas nya. Måste man spackla nya väggar till mina plattor?
 3. Ikeas vvs och kranar

  varför tillåter inte VVS-firmorna montering av Ikeas köks & badrumsblandare ? De säger de kan inte godkänna ”säker vatten” certifikatet (tror det heter så). Ikea får ju sälja dem och har en...

Visa alla frågor