Byggahus.se

Blanda kakel och våtrumstapet på vägg

Besvarad 30 sep 2019 av Per Bernhardsson

 1. Hej,
  Går det att ha både kakel och våtrumstapet på väggarna i badrum? Jag tänkte ha våtrumstapet i själva dusch-delen och sedan glasdörrar och i övriga delen kakel. På golvet ska det vara matta.

  MVH
  Marita Norgren
   
 2. Svar

 3. Hej,
  Det är fullt möjligt att ha flera olika ytbeklädningar i ett våtrum. Man får då följa respektive regelverk för de olika branscherna och i dokumentationen vara noga med avgränsningarna.
  Viktigt att tänka på att man ser till att de olika typerna av tätskiktssystem överlappar varandra enligt anvisning från leverantör och/ eller branschregler.
   
  Per Bernhardsson

  Per Bernhardsson

  Badrumsexpert

De senast besvarade frågorna

 1. Våtrumsmatta

  Jag har rivit ut och flyttat en vägg för att få större badrum. Då hittade jag att det ligger råspont på bjälkarna. Måste jag byta ut dom?
 2. Byta ut badkar

  Hej, Jag har precis köpt en bostadsrätt med ok kaklat badrum med ett fristående badkar som jag slängde för att kunna byta ut till duschvägg. Vid byte av inredning i badrummet upptäcktes att en...
 3. Hjälp att identifiera golvbrunn

  Hej! Vi behöver hjälp med att identifiera vilken golvbrunn som vi har i duschen i badrummet. Badrummet är renoverat 2014. Det sitter ett vattenlås i som är modell JAFO, rsk-nummer 7137020....

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer