Byggahus.se

Blanda kakel och våtrumstapet på vägg

Besvarad 30 sep 2019 av Per Bernhardsson

 1. Hej,
  Går det att ha både kakel och våtrumstapet på väggarna i badrum? Jag tänkte ha våtrumstapet i själva dusch-delen och sedan glasdörrar och i övriga delen kakel. På golvet ska det vara matta.

  MVH
  Marita Norgren
   
 2. Svar

 3. Hej,
  Det är fullt möjligt att ha flera olika ytbeklädningar i ett våtrum. Man får då följa respektive regelverk för de olika branscherna och i dokumentationen vara noga med avgränsningarna.
  Viktigt att tänka på att man ser till att de olika typerna av tätskiktssystem överlappar varandra enligt anvisning från leverantör och/ eller branschregler.
   
  Per Bernhardsson

  Per Bernhardsson

  Badrumsexpert

De senast besvarade frågorna

 1. Blanda kakel och våtrumstapet på vägg

  Hej, Går det att ha både kakel och våtrumstapet på väggarna i badrum? Jag tänkte ha våtrumstapet i själva dusch-delen och sedan glasdörrar och i övriga delen kakel. På golvet ska det vara matta....
 2. Stenbelagt utedusch golv

  Hej, Jag har en ide till min utedusch hörna, men behöver expert råd, då jag är osäker på vilka material som går att använda då detta golv må klara vatten, frost och alla väder som finns i Svenska...
 3. Spackla nya badrumsväggar

  Det blir stambyte hos mig.Jag valde större kakelplattor 25x40 Vid stambyte rivs gamla gipsväggar o skall byggas nya. Måste man spackla nya väggar till mina plattor?

Visa alla frågor