Utställning om hus från olika tider

Utställning om hus från olika tider

Vill du lära dig mer om hur hus byggts under vissa tidsperioder, vilka material som använts och hur kunskapen från då påverkat bygget? I så fall tipsar vi om den här utställningen.

Är du intresserad av hur man levde förr? Hur husen såg ut under en viss tidsperiod, vilka material som användes och vilken teknik? Befinner du dig i södra Sverige? Om svaret är ja på dessa tre frågor har du möjlighet att besöka Kulturhistoriska föreningens utställning Byggnadskulturen som öppnar för allmänheten 10 juni.

Utställningen visar byggnadskultur från 1800-talet fram till idag så att du kan ta del av hur husen utvecklats över tid. Du kan både se och känna på materialen och du får även lära dig förvalta och vårda kulturarvet. Till exempel finns ett originalkök från 1957 på plats och en kakelugn från 1830.

Kulturen ligger vid Tegnérplatsen i Lund och utställningen är den sista delen i ett större projekt döpt till Folkkonst & Design. Klart värt ett besök om du befinner dig i området och är intresserad av arkitektur och kulturhistoria.