Fredagshuset

Stenhus med träpanel för mjukare intryck

Mysiga detaljer runtom huset.

Mysiga detaljer runtom huset. Foto: Bjurfors

Veckans fredagshus utmärker sig genom att ha liggande träpanel på stomme av sten.

Ägarna till det här huset i området Ljunghusen i Vellinge, Skåne, har omsorgsfullt valt ut varje detalj, till viss del i samråd med arkitekt Ulf Pålsson. Det är husägaren själv som ritat huset, men arkitekten har hjälpt till med de konstruktionsmässiga bitarna.

På kvällen

Huset är i grund och botten ett stenhus byggt av Siporex. Men utsidan är klädd med liggande träpanel för att det ska ge ett mjukare intryck.

- Det är helt och hållet ett estetiskt val. Trä ger ett mjukare intryck, men de ville ändå ha kvaliteten som du får i ett stenhus. Vissa av innerväggarna är också klädda med liggande träpanel för att ge en kontrast till stenväggarna, säger mäklare Cecilia Lundahl, Bjurfors.

uteplats

Mysig matplats ute. Foto: Bjurfors

Pool

Pool på baksidan för varma dagar. Foto: Bjurfors

Huset, som mäter 198 kvadratmeter, består av tre sovrum, ett kök, en mindre toalett, ett badrum och en tvättstuga. På utsidan hittar du förråd, garage och ett gästhus kombinerat med kontor. Det finns också en pool på den 1 523 kvadratmeter stora tomten.

Kök

Kök från Siematic. Foto: Bjurfors

Det har inte mer än två år på nacken, och är således byggt 2012. 

- Husägaren är konstnärlig och tycker mycket om att ha projekt igång. Nu när huset är klart letar hon nya projekt, säger Cecilia Lundahl.

Badrum

Huset ligger som sagt i Ljunghusen, och känns också som ett typiskt Ljunghusen-hus.

- Ljunghusen är ett område i Vellinge kommun i Skåne, en ort vid kusten. Den påminner en del om Båstad. Här finns många fina hus, och det är vanligt med hobbys så som ridsport, golf och tennis, säger Cecilia Lundahl.

Utgångspriset är satt till 11,5 miljoner kronor.

uteplats

Det finns också en lounge. Foto: Bjurfors

Klicka här för att läsa mer om huset hos Bjurfors.