K-märkt jugendhus till salu

K-märkt jugendhus till salu

Byggnadsminnet Villa Dalfrid i Billdal utanför Göteborg ligger ute till försäljning och är helt klart värt en titt för den historieintresserade. Den som köper huset kommer att äga ett 650 kvadratmeter stort hus i jugendstil, med näckrosdamm och orangeri på tomten samt en brygga och ett båthus som hör till fastigheten. Huset ägdes från början av konsulparet Grebst men har de senaste åren varit i Liselotte och Per Saldhs ägo. 

Villa Dalfrid

Huset är byggt mellan 1904-1907. Det är ett 2-planshus med både källare och vind, och innehåller hela tolv rum, varav sju av dessa är sovrum. 

Villa Dalfrid

 

Huset är ritat av arkitekten George Elliot och därefter inrett av konstnären och formgivaren Alf Wallander. I taket i flera rum hittar du takmålningar som Alf Wallander ligger bakom, han har även satt sin prägel på huset genom väggmålningar med motiv från Erik XIV:s saga, dekor på den öppna spisen och genom valen av ekparkett och väggpaneler. 

Låter det intressant? Utgångspriset är satt till 25 miljoner kronor, dock märkt som accepterat pris. Om inte annat kan det vara spännande att se hur det ser ut inuti, här hittar du fler bilder: http://www.aberglawe.se/till-salu/objekt/3Q8IBK8VTGDJ421E/bostadsfakta