21 julklappstips till husägare

Här tipsar vi om julklappar som passar både den nyblivna husägaren och den som alltid har bott i hus. Låt dig inspireras inför julshoppingen 2021.

Att köpa julklappar till husägare är inte särskilt svårt. Till renoveringslystna kan ett presentkort på en byggvaruhandel eller möbelvaruhus vara en lämplig present. Men ska det vara hårda klappar bör du istället ta en titt på vår inspirerande julklappslista.

 

party cooler

1. Partycooler Andersson PYC 2.0 

Till festprissen blir den här ishinken Andersson PYC 2.0 den perfekta julklappen. Den rymmer 30 l, dvs du kan hålla runt 40 burkar kalla på en och samma gång. Ställ in temperaturen ända ner till 0°C och rulla enkelt undan den när partyt är över.

 

Ticket-to-Ride-Europe

2. Ticket to Ride

Brädspelet som på många sätt kommit att bli en lika stor klassiker som Monopol vid det här laget. Perfekt för regniga dagar tillsammans.


 

Bojesen-Apa

3. Kay Bojesen Apa

Den danska formgivaren Kay Bojesens Apa föddes 1951 i Danmark och är tillverkad av hållbart producerat teak och limbaträ. Den passar perfekt att ge som julklapp till den designintresserade husägaren.


 

Skärmavbild 2021-11-30 kl. 09.52.36

4. Vedklyvpaket Kindling Cracker King

Tändved är bra att ha till hands när man ska tända brasan. Med den robusta och säkra vedklyven Kindling Cracker King i gjutjärn blir klyvningen ett säkert nöje för vedälskare, gammal som ung. I vedklyvpaketet ingår en slägga med skaft i hickoryträ.

Pris: 2 190 kr hos Byggahus.se shop
 

Beurer-HD75

5. Beurer HD075

Vad: Elektrisk värmefilt av ekotextil för frusna husägare. Filten mäter 180x130 centimeter och har sex värmelägen samt automatisk avstängning efter 3 timmar. Fjärrkontrollen är belyst så att du ser vad du gör även i vintermörkret. Elektroniken kan kopplas bort så att filten kan tvättas i 30 grader.


 

Äggkopp bläckfisk

6. Äggkoppar vilda och exotiska djur

En äggkopp som föreställer en bläckfisk, en leopard eller kanske en and? Oscar & Clothilde har roliga äggkoppar med en twist. De blir en kul julklapp som är svår att inte älska.

Pris: 199 kr st hos Oscar & Clothilde
 

Dreame-D9

7. Dreame D9 robotdammsugare

En robotdammsugare är en rolig julklapp till den teknikintresserade. Det finns ett stort utbud robotar. Dreame D9 tillhör budgetsegmentet, men den har utmärkt sig och fått fina recensioner.

Pizza-Kit-Baksten

8. Orrefors Hunting pizzasten

Om du har en pizzaälskare bland familj och vänner är en pizzasten med tillhörande pizzaspade en rolig present. Pizzastenen är 33 centimeter i diameter och pizzaspaden är ihopfällbar för att ta mindre plats vid förvaring. Denna modell levereras dessutom i en pizzakartong, vilket gör paketöppningen lite extra skoj.


 

Moccamaster-KBG962-AO-PS

9. Moccamaster KBG962 AO-PS kaffekokare

Skäm bort de vuxna i familjen med kaffebryggarnas Rolls Royce. Moccamaster handtillverkas i Holland och vinner ofta tester för sin användarvänliga och funktionella design.


 

Plisse

10. Plisse elektrisk vattenkokare från Alessi

Den tedrickande husägaren kan bli glad för en italiensk vattenkokare 170 cl, designad av arkitekten Michele De Lucchi. Inspirerad av modevärlden har han lyckats skapa en snygg vattenkokare man gärna låter stå framme. Finns vit, svart, grå och röd.


 

Husets ABC

11. Husets ABC - en bibel för hemmafixaren

Husets ABC är en praktisk bok med guider om hur du gör allt själv på ditt hus, allt ifrån takläggning till VVS-arbete, perfekt julklapp till den nyblivna husägaren.

Pris: 369 kr i Byggahus.se shop
 

Philips-TAPH805

12. Philips TAPH805 brusreducerande hörlurar

Är ni många i familjen kan det vara skönt att få en lugn, tyst stund ibland. Ett par brusreducerande hörlurar dämpar omvärlden samtidigt som du kan lyssna på en bra ljudbok eller favoritmusiken. En utmärkt julklapp till någon som behöver en avkopplande stund.


 

Dewalt-DCD709L2T
Slagborrskruvdragare DeWaltDCD709L2T-QW

13. Elverktyg: Såg, skruvdragare eller slipmaskin?

Verktyg är alltid en uppskattad present hos hemmafixare, i alla fall om du håller dig till favoritmärket och köper något som julklappens mottagare inte redan har. Se över utbudet i verktygslådan och se om din hemmafixare har ett verktyg som saknas eller det är dags att byta ut.

Populära borrskruvdragare just nu:


 

Irrigatia-SOL-C12

14. Irrigatia Sol-C12 automatbevattning

Gillar julklappens mottagare att odla? Automatbevattning kan i så fall vara en rolig julklapp; t ex ett solcellsdrivet bevattningssystem som kan doppas ner i en vattentunna och sedan sköter sig självt resten av sommaren.


 

Google-Nest-Doorbell

15. Google Nest Doorbell- dörrklocka med kamera

Se till att husägaren kan svara när det ringer på dörrklockan, oavsett om hen är hemma eller ej. Denna batteridrivna dörrklocka kan vem som helst installera. När någon ringer på klockan kan husägaren svara i mobiltelefonen och kommunicera med personen på utsidan. Den ser även skillnad på paket, människor och djur. Du kan lagra videoklipp på vem som varit och besökt dig om du missade aviseringen.

Inget pris hittades

 

Philips-Hue-Starter-Kit

16. Philips Hue startkit för smart belysning

Startkit för smart belysning. Kul för den som snabbt vill kunna komma igång och styra två olika lampor via telefonen, du styr både på/av och färgen på lamporna. Husägaren kan sedan bygga ut systemet med fler lampor, LED-strips och annat i sin egen takt.


 

Smart brandsläckare med kolsyrepatron Firemill

17. Smart brandsläckare med kolsyrepatron

De flesta bränder uppstår i köket och med den här kolsyresläckaren kan du släcka mindre bränder utan att skada elektronik, mat eller inredning.

Pris: 1 190 kr i Byggahus.se shop
 

Zenkuru-Massage

18. Zenkuru Massage Gun

Massagepistol för ömma muskler. Den som renoverar eller bygger nytt vet hur trött man blir i kroppen efter en heldag av att lyfta tungt och röra sig i för kroppen ovana rörelser. En massagepistol kan göra under för spända muskler.

jordfuktsmatare

19. Jordfuktighetsmätare

Det är många som gått och blivit odlingsintresserade under pandemin och driver upp diverse spännande plantor. Underlätta för dem genom att ge bort en jordfuktighetsmätare.

127 kr hos Fyndiq
 

Philips-Essential-HD9252

20. Airfryer Philips HD9252/70

Philips var tidigt ute med Airfryers (luftfritös) och deras instegsmodell går inte av för hackor. Gillar ni friterat och vill ha ett mer hälsosamt alternativ, är det definitivt värt att kasta ett öga på dessa hushållsmaskiner.

Inget pris hittades

 

Coway-AP-1008CH

21. Coway AP-1008CH luftrenare

För pollenallergiker och de med bakterieskräck är luftrenare något att ta en närmare titt på. Coways modell har vunnit flera tester och kan verka på hela 73 kvadratmeter. Utmärkt för övervåningen eller sovrummet.