19 julklappstips till husägare

Här tipsar vi om julklappar som passar både små och stora husägare. Låt dig inspireras inför julshoppingen.

Den som bor i hus behöver alltid något nytt till huset. Här får du tips på julklappar till den som bor i hus.

Tips! Se fler julklappstips i Byggahus.se Shop.

1. Dörrklocka med övervakningskamera - Google Nest Hello Doorbell

Dörrklocka övervakning

Googles utbud av övervakningskameror är både populära och bra. Just den här modellen är inbyggd i en dörrklocka som kräver fast strömförsörjning eftersom den, till skillnad från många andra dörrklockor med kamera i, filmar hela tiden - inte bara när någon ringer på. Den blir därför en kombinerad övervakningskamera. Du ser vem som ringer på dörren genom att det ringer i appen i din telefon.

Pris:  2 490 kr hos NetOnNet

2. Tyngdtäcke - Cura of Sweden Pearl

Curatäcke

Den stressade husägaren kan behöva hjälp på traven för att koppla av. Ett tyngdtäcke skapar ett tryck mot användarens hud och resultatet blir ökad avslappning och bättre sömn. Cura of Sweden har ett av de mest prisvärda i sin modell Pearl. Just denna modell väger sju kilo och passar en 150-säng.

Pris:  2 095 kr hos Sängvaruhuset Elgen

3. Kodlås - Yale Doorman

Yale dörrlås

Nu i Coronatider är det lite extra skönt att slippa öppna ytterdörren för hantverkare och leveranser. Med ett kodlås slipper man det. Kolla bara så att låset du tänkt köpa uppfyller klass 3 så att hemförsäkringen gäller.

Pris: 4 195 kr hos Bauhaus

4. Bokashi (snabb japansk kökskompost) - Urban Garden startkit

Bokashi kompost

Du har säkert hört begreppet tidigare i år då Bokashi kommit att ta svenska hushåll med storm. Men känner du någon som av en händelse inte införskaffat en bokashi och som är duktig på att kompostera matrester, så är det här troligen en uppskattad julklapp. Man bör ha två hinkar eftersom en ska stå och vila medan den andra används. Detta kit innehåller både hinkar och strö.

Pris: 865 kronor 

5. Kindling Cracker - gedigen säker vedklyv med slägga

Kindling Cracker säker vedklyv

Husägaren som eldar med ved kommer att behöva bras- och tändved. Den kan man klyva säkert med Kindling Cracker, den prisbelönta vedklyven som gör det enkelt och säkert att klyva ved. 

Pris från: 1 290 kr i Byggahus.se Shop

6. Flytande plast som härdar - Bondic

Bondic-plast

Känner du en riktig fixarnisse som tejpar trasiga glasögon eller sparar trasiga plastdelar till verktyg? Med det här kitet kan dessa saker återigen bli hela. Bondic innehåller flytande plast som härdar på fyra sekunder med hjälp av den inbyggda UV-lampan. Perfekt för att imponera på alla Macgyvers därute.

Pris: 299 kr

7. Vikbar badbalja - Zenkuru

Zenkur badbalja

För den som har ett litet badrum och saknar att kunna bada kan ett vikbart badkar vara ett alternativ. Baljan är 128x60x53 centimeter stor, men fälls ihop när det inte är vatten i eftersom underdelen delvis är av mjukplast. Karet har både nackkudde och pall.

Pris: 1 495 kr hos Coolstuff

8. Så byggdes villan - tidstypiska hus från 1890-2010

Så byggdes villan

Ska du ge en julklapp till en person som just köpt ett sönderrenoverat hus som man vill återställa, så kommer den här boken att vara mitt i prick. Boken Så byggdes villan går igenom hur svenska hus är byggda, decennium för decennium, byggnadsdetalj för byggnadsdetalj.

Pris: 579 kr i Byggahus.se Shop

9. Elverktyg - skruvdragare, cirkelsåg, sticksåg, borrmaskin mm

Makita elverktyg

Hemmafixare kan aldrig få nog med verktyg. Men det gäller att du kompletterar samlingen smart och där det behövs. Har din hemmafixare ett särskilt märke den håller sig till kan man numera dela batterier mellan flera olika slags verktyg och batterier är dyrt. Därför bör du hålla dig till samma märke som redan finns i hushållet. Se över utbudet och se om din hemmafixare har ett verktyg som börjar bli till åren, eller saknar något i samlingen.

Pris: 500-5 000 kronor

10. Smart högtalare - Google Nest Audio

Google Nest högtalare

Google har uppdaterat sitt utbud av smarta högtalare med inbyggda assistenter, och har numera betydligt bättre ljud. En utmärkt kökshögtalare för dig som vill kunna få recept upplästa eller lägga till saker på shoppinglistan samtidigt som du lyssnar på musik.

Pris: 790 kr hos Proshop

11. Bordsgrill - Satake Hibachi

Satake Hibachi bordsgrill

I och med Covid-19 är vi hemma desto mer och det kommer troligen att fortsätta en bit in i vår. Därför är prylar till trädgården något som kan komma att uppskattas mycket av mottagaren. En grill kombinerar trädgårdshäng med god mat. De flesta har redan en stor modell i trädgården, men en sådan här fräck bordsgrill kan vara ett kul tillskott.

Pris: 819 kr hos Kitchentime SE

12. Robotdammsugare - Roborock S6 MaxV

Roborock S6 MaxV

En av de mer prisvärda robotdammsugarna på marknaden heter Roborock S5 Max, men dess marginellt dyrare storasyskon har förmågan att undvika kvarglömda sockar och mindre legobyggen på golvet och är därför ett lite lyxigare alternativ - i alla fall för barnfamiljen. Bägge modellerna kan moppa bort mikrodamm och kommer med en app där du kan ställa in zoner som de inte får dammsuga (eller moppa) i.

Pris: 4 385 kr hos Cdon

13. Stekpanna - Scanpan Pro IQ Stekpanna Ø 28 cm

ScanPan ProIQ stekpanna

Det är skönt med stekpannor som kan maskindiskas, det här är en praktisk stekpanna att ha i ditt kök. Den består av aluminium, rostfritt stål och keramik. Den passar alla typer av hällar, även induktion, och tål dessutom ugnsvärme.

Pris: 1 049 kr hos Bagaren och Kocken

14. Listjiggen

Listjiggen

Den som bygger och renoverar spikar förr eller senare upp lister. Med Listjiggen, en uppfinning från en av medlemmarna på Byggahus.se, gerar du taklister enkelt och exakt.

Pris: 249 kr i Byggahus.se Shop

15. Mjuka hörlurar - SleepPhones

SleepPhones

Känner du någon som alltid somnar med hörlurarna på? Dessa är ett betydligt mer bekvämt alternativ. De är trådlösa och uppges ha en batteritid på upp till 13 timmar.

Pris: 699 kr hos Teknikmagasinet

16. Ripple glas 4-pack

Ripple glas

Ripple från ferm LIVING är ett set om fyra olika munblåsta glas. Att de olika formerna samtidigt är stapelbara gör att glasen är väldigt vackra att se på även när de står i vitrinskåpet. Tål maskindisk.

Pris: 339 kr hos Confident Living

17. Badkarshylla i trä

Badkarshylla

Har du en vän med ett badkar, som du vet uppskattar avkoppling, är en badkarshylla en lyxig julklapp. Denna modellen fästs enkelt på ena kanten så att man ändå kan kliva i och ur. Just denna modellen är av bambu. Är du händig? Varför inte snickra en själv? Exempelvis en som man placerar över kortsidan på badkaret.

Pris: 440 kr hos Smarta Saker

18. Spelkonsol - Nintendo Switch/Xbox Series X/Playstation 5

Nintendo spelkonsol

Både Microsoft och Sony har nyligen släppt nya spelkonsoler. Så överst på varje konsol-gamers julklapplista står förmodligen nästa generations spelkonsol. Men säkerställ att du köper en modell från rätt tillverkare, gamers är väldigt petiga med sitt favoritmärke. Har du yngre barn, eller vill ha en konsol för hela familjen, är annars Nintendo Switch ett roligt alternativ.

19. Gåvobrev till välgörenhet

Gåvobrev

Till personen som har allt kan du alltid köpa ett gåvobrev till en välgörenhetsorganisation. Det finns otaliga att välja mellan, men välj en som du vet gör ett bra arbete inom ett område du brinner för. Hos några organisationer får du ett värdebevis, hos andra kan du välja en liten present att ge bort. 

Actionaid
Rädda Barnen
Plan Sverige
Barncancerfonden
Presentjakt - Välgörenhet

Du hittar fler julklappstips i Byggahus.se Shop.