17 julklappstips till husägare

17 julklappstips till husägare

Här får du tips på julklappar som passar både den nyblivna husägaren och den som alltid har bott i hus. Låt dig inspireras inför julshoppingen 2022.

Att köpa julklappar till husägare är inte särskilt svårt. Till renoveringslystna kan ett presentkort på en byggvaruhandel eller möbelvaruhus vara en lämplig present. Men ska det vara hårda klappar bör du istället ta en titt på vår inspirerande julklappslista.

Airfryer: Philips Avance

Philips Airfryer

Vad: Airfryern blev årets julklapp när Prisjakt listade vad de tror kommer att ligga under granen i år.
Cirkapris: 2 600 kr

Barnlampa: Minecraft Creeper Icon Light

Minecraft lampa

Vad: Har du små byggintresserade hemma som främst bygger hus digitalt? Då kanske de uppskattar den här lampan som är en fysisk version av Creeper från det populära spelet Minecraft.
Cirkapris: 180 kr 

Fläkt till braskaminen

Foto: Sunwind

Vad: De höga elpriserna har gjort att ovanligt många installerat braskamin i år. Ett julklappstips är då att köpa en fläkt till kaminen, som går igång av värmen som den genererar. Ett smidigt sätt att få cirkulation på den varma luften.
Cirkapris: 600 kr

Husets ABC

Stora husbyggarboken

Vad: Har du en hemmafixare i huset kan du låta den inspireras av massor av illustrationer och bygginstruktioner genom att ge bort denna boken i julklapp.
Cirkapris: 400 kr
Länk: https://shop.byggahus.se/products/husets-abc

Inspektionskamera: Vooni

Voonie inspektionskamera

Vad: Har du fått stopp någonstans, eller undrar vad som döljer sig bakom något i ett trångt utrymme, då är en inspektionskamera ett smidigt verktyg. Den här modellen har inbyggd belysning och är vattentät.
Cirkapris: 500 kr
Länk: https://www.coolstuff.se/intressen/teknik/mobiltillbehor/vooni-inspektionskamera-till-mobiltelefon-pid-18808

Läsplatta: Storytel Reader

Storytel Reader

Vad: För den som gillar att läsa digitalt är en läsplatta ett mer skonsamt alternativ för ögonen än en vanlig skärm. Du får kolla av med den tilltänkta för julklappen vilken ljudbokstjänst den använder eller hur den tar del av sina böcker. Här får Storytels läsplatta agera exempel.
Cirkapris: 1 000 kr
Länk: https://www.storytel.com/se/sv/reader

Badkarshylla

Badkarshylla

Vad: Det är mysigt och bra för kroppen att kunna ligga i ett värmande bad efter en lång dag av snickrande på huset. Med en badkarshylla kan du dessutom ligga och läsa eller mysa till det med lite snacks.
Cirkapris: 415 kr
Länk: https://cdon.se/bygg-verktyg/sobuy-badkarshylla-massiv-bambu-langdjusterbart-70-104-cm-frg207-n-p70925060

Dörrklocka för katten

Dörrklocka för katt

Vad: Har ni en katt som inte på egen hand kan ta sig in i huset så är en dörrklocka ett bra alternativ. Då slipper ni oroa er över att katten sitter onödigt länge och väntar på att bli insläppt.
Cirkapris: 300 kr
Länk: https://shop.byggahus.se/products/cat-doorbell

Ovanmark-pool

Ovanmark Pool

Vad: Sommaren känns kanske långt bort just nu, men den kommer att komma och då är en pool en kul julklapp för de i hemmet som tycker om att svalka sig. Denna levereras ihop med en filterpump.
Cirkapris: 3 100 kr

Pris ej längre känt.

Tyngdtäcke: Cura Pearl

Cura tyngdtäcke

Vad: Känner du någon som behöver bättre sömnrutiner? Ett tyngdtäcke ska omfamna och ge en trygg sömn för den som ligger under det. En utmärkt julklapp till stressade själar.
Cirkapris: 500

Ölbryggeri: Brew Barrel

Brew Barrel

Vad: Har ni en öl-fantast i hemmet så pockar kanske intresset på att kunna brygga eget öl. Det är just vad mottagaren av den här julklappen kommer att få testa på.
Cirkapris: 400 kr
Länk: https://www.coolstuff.se/atbar/alkohol/oel/brewbarrel-brygg-ditt-eget-ol-pid-18235

Pussel 1000 bitar

Pussel 1000 bitar

Vad: Det ser ut att bli en kall vinter och vad passar då bättre än att sitta hemma framför brasan och lägga pussel? Det finns även fotopussel för den som vill göra julklappen lite extra personlig.
Cirkapris: 70 kr
Länk: https://www.jula.se/catalog/fritid/fritidsaktiviteter/leksaker/leksaker/pussel-005767/

Uppblåsbart badkar

Uppblåsbart badkar

Vad: Den som har ett lite mindre badrum vill kanske inte installera ett badkar i det. Men många drömmer om att ändå kunna ta ett varmt bad. Med ett uppblåsbart badkar får du bägge behoven uppfyllda.
Cirkapris: 1 500 kr

Digital fotoram

digital fotoram

Vad: Många skaffar en fotoskrivare för att skriva ut de digitala familjebilderna. Men ofta glöms det bort. Skaffa en digital fotoram så kan ni visa upp bilder utan att behöva skriva ut dem först.

Cirkapris: 1100 kr
Länk: https://www.smartasaker.se/sv/appstyrd-fotoram-frameo

Minikyl: Menuett

minikyl

Vad: Har du någon hemma som går upp mitt i natten och hämtar dricka? En minikyl kan då vara en rolig julklapp för den personen, samtidigt som det ger dig ro nattetid. Denna modellen kan både värma och kyla.
Cirkapris: 500 kr
Länk: https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/koksmaskiner/vitvaror/kylar-och-frysar/minikylskap-006948/

Bok om vedhuggning

Ved Lars Mytting

Vad: Känner du någon som skaffat braskamin eller bara är en allmän ved-nörd (ja det kan man faktiskt vara)? Då är den här boken ett måste i julklapp.
Cirkapris: 280 kr
Länk: https://shop.byggahus.se/products/ved-allt-om-huggning-stapling-och-torkning

Fujifilm Instax Mini

Instax mini

Vad: Polaroidkameran har blivit het igen och vad är väl ett roligare sätt att föreviga byggprojekt och familjeliv än med bilder som skrivs ut direkt?Cirkapris: 750 kr