15 julklappstips till husägare

Vi listar både nyheter och populära köp som du kan inspireras av i julklappshandeln. En mix av olika kategorier och prisklasser. Håll till godo, här kommer årets julklappslista för husägare.

1. Philips Airfryer Daily Collection - “Nyttigt” friterat

Philips airfryer HD9250

Älskar ni friterat därhemma? Vem gör inte det. Vill ni leva lite nyttigare 2020 är Philips Airfryer en bra mellanlösning. Ni behöver inte skippa pommes frites, men heller inte göra mat som dryper av olja. Den billigaste modellen av Airfryer kommer även med grilltillbehör och uppges vara lämplig för 3 personer.

Pris:999 kr hos Confident Living

2. Xiaomi Roborock S5 - städhjälp deluxe

Xiamo Mi Roborock 5S

Robotdammsugarna har rasat i pris samtidigt som de har ökat i driftsäkerhet. Det finns både budgetmodeller för runt 3 000 kronor, och mer lyxiga varianter i 20 000-kronorsklassen. Men vi har valt ut testvinnaren från Byggahus robotdammsugartest som exempel på julklapp denna gången. Den är både driftsäker, stark och prisvärd. Dessutom kan den moppa.

Pris: 3 489 kr hos Cdon 

3. Icebugs - slint inte med snöslungan

Icebug herrskor

Det är inte alla husägare som har välplogade trottoarer utanför ytterdörren. De som inte har det lär uppskatta en julklapp som håller dem stadigt på benen. Icebugs är kort och gott varma kängor med inbyggda dubbar. Perfekt när du ska slunga snö på parkeringen eller ut på promenad med hunden.

Pris: 1 479 kr hos Footway 

4. Skandinavisk skog - doftljus

Doftljus - skog

Har barnen flyttat hemifrån huset till en lägenhet i city? Ge bort en bit av hemma. Skandinavisk skog är doftljus som innehåller essenser av mysk, barr och andra dofter som man normalt sett förknippar med en skogspromenad. Det graverade locket i trä kan användas som underlägg för glas.

Pris: 439 kr hos Bluebox 

5. JBL Link 10 - En assistent i hemmet

JB Link 10

Med en smart högtalare hemma kan du koppla ihop många av hemmets uppkopplade prylar med en röstassistent. På så vis styr du hemmet med rösten. Exempelvis kan du säga “Starta Xbox”, “Lägg in en påminnelse om föräldramöte på torsdag i min kalender” eller “Läs upp receptet på pepparkakor”. Du bör välja en smart högtalare med en röstassistent som fungerar med så många prylar som möjligt i ditt hem, men de allra flesta uppkopplade smarta hemelektronikprylarna har stöd för Google Assistant så därför har vi valt en sådan i vår lista.

Pris: 1 290 kr hos PO Radio-TV 

6. Trådlös inspektionskamera - håll koll på huset

Inspektionskamera

En IP-klassad inspektionskamera är något som varje husägare lär uppskatta. Stopp i rören? Skicka ner kameran. Hur ser det ut inuti väggen? Ta upp ett litet hål och kolla med kameran. Modellen vi länkar har både belysning och möjlighet att skicka video och bilder till telefonen.

Pris: ca 450 kr hos CDON.com

7. Bosch AdvancedImpact 18 Quicksnap - skruvdragare med flera funktioner

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap

Det kommer allt fler skruvdragare på marknaden som kan hantera olika typer av funktioner utöver just regelrätt skruvdragning. Exempelvis den här modellen från Bosch, där du kan byta ut chucken mot en vinkelbitsadapter, förskjuten bitsadapter eller borrchuck. Liknande modeller finns hos andra tillverkare, med olika funktioner i kitet.

Pris utan batteri: 1 408 kr hos Proshop 

8. Nest hello - vem är det som ringer på dörren?

Nest Hello

Håll koll på brevbärare, gäster och familjemedlemmar genom att sätta upp en dörrklocka med inbyggd kamera. Ringer någon på dörren kan du prata med dem genom din mobiltelefon, oavsett om du är hemma eller på resande fot. Smidigt.

Pris: 2 490 kr hos Webhallen SE 

9. Grillbot - roboten som städar grillen

Grillbot

Till husägaren som älskar att stå vid grillen är en grillbot en utmärkt julklapp. Grillbot är helt enkelt en liten robot som rengör grillen - oavsett om den är kall eller om den fortfarande är varm. Roboten har mässingsborstar som den använder som rengöringsredskap, och dessa kan du ta loss och tvätta i diskmaskinen.

Pris: Inget pris hittades

10. Ryobi R18IW3-0 Solo - mutterdragare för snabbt skifte av hjul

Ryobi R18IW3-0 mutterdragare

Många husägare skiftar själva sommar- och vinterdäck eftersom det ofta finns utrymme nog att göra så på garageuppfarten eller i garaget. En mutterdragare gör att arbetet går betydligt fortare. Modellen vi har valt är en populär variant med slagläge och inbyggd belysning. Den kan förstås även användas till annat än däckskifte.

Pris utan batteri: 990 kr hos NetOnNet  

11. Självhushållning på Djupadal - Tid för reflektion

Självhushållning på Djupadal

En bok är alltid en trevlig present, både skönlitteratur och fackböcker. I dagens stressade samhälle kan det vara skönt att koppla bort tekniken för en stund, slå sig ner i en skön fåtölj, tända en brasa och läsa något spännande eller intressant. Självhushållning på Djupadal - som vi tagit som ett exempel - är Mandelmanns bok som handlar om hur de gjort för att bli självförsörjande. Handfasta råd kring odling, djurhållning, trädgårdsskötsel och en del bygg.

Pris: ca 289 kr hos Adlibris

12. Eldriven Polisbil För Barn Azeno 12V - Tjuv och polis 2.0

Polisbil Azeno 12V

Förr var elbilar för barn en riktigt lyxig julklapp. Det är det till viss del fortfarande, men de kostar inte sådär jättemycket som de gjorde förut. Numera går det att hitta en helt okej elbil för under 3 000 kronor. De finns också i massor av olika utföranden och designer. Den här modellen är en polisbil, och vilket barn skulle inte vilja ha en egen polisbil?

Pris: 1 699 kr hos Jollyroom.se 

13. McCulloch Rob R600 - en favorit i repris

McCulloch Rob R600

Den här robotgräsklipparen var med även på fjolårets lista och vi tar med den i år igen eftersom det är en riktigt driftsäker och prisvärd robot för genomsnittliga gräsmattor. Gör dig själv och familjen en tjänst och frigör er från att behöva klippa gräsmattan en gång i veckan i sommar. Den är inte särskilt funktionsrik såsom dyrare robotgräsklippare, men gör det den ska med bravur.

Pris: Inget pris hittades

14. Byggdammsugare - ren arbetsmiljö för hobbysnickaren

Kärcher grovdammsugare W3

Många tycker det är roligt att köpa verktyg till sig själva, medan arbetsmiljön kanske får stå tillbaka tills verktygsarsenalen är komplett. Därför kan en byggdammsugare vara en uppskattad julklapp. Då får de själva välja sina verktyg, men kan sedan använda dem i en städad miljö. Denna modell, Kärcher WD3 Premium, klarar även våtdammsugning om ni skulle få översvämning i huset.

Pris: 1 990 kr hos ComputerSalg.se

15. Multihylsa - ersätter hylsnyckelsatsen

Multihylsa

Istället för att ha en hel hylsnyckelsats hemma kan denna universalhylsa ersätta dessa. Den passar helt enkelt på alla muttrar och bultar mellan 9-21 millimeter i storlek.

Pris: ca 149 kr hos Cool Stuff