Skriv svar Nytt ämne
  1. 2009-07-03 20:01
    Svara | #1
      
    Nykomling Medlem: jul 2009
    gävleborg
    14 inlägg

    inget varmvatten?

    Vi köpte en begagnad varmvattenberedare Nibe från 1995 idag eftersom vår förra läckte. Problemet är att vi inte får något varmvatten trots att det går ström till beredaren och den är varm på ytan.
    Vad kan vara fel?

  2. 2009-07-03 20:05
    Svara | #2
      
    Cheevers avatar
    Fullvärdig medlem Medlem: jan 2009
    Sthlm
    306 inlägg

    1 bilder
    Blandningsventilen? Vad står den på och går den att vrida lätt?

  3. 2009-07-03 20:20
    Svara | #3
      
    Nykomling Medlem: jul 2009
    gävleborg
    14 inlägg

    Det står inga siffror eller så på den, men vi har provat att vrida den lite hit och dit, men hur länge bör man vänta innan man ser effekt? Borde inte röret ovanför ventilen vara varm då?

  4. 2009-07-03 21:29
    Svara | #4
      
    Senior medlem Medlem: nov 2005
    1 251 inlägg
    Gillad 24 gånger
    15 bilder
    Det borde kännas i princip direkt när blandningsventilen släpper igenom varmvatten. I och för sig kan de fastna så att de bara släpper igenom kallvatten. Jag har i alla fall råkat ut för det en gång.

  5. 2009-07-04 06:30
    Svara | #5
      
    Nykomling Medlem: jul 2009
    gävleborg
    14 inlägg

    kan det vara luft i beredaren som ställer till det?
    Blandningsventilen fungerar eftersom när den är av (bara kallt) så är det inget luft (och bubblar i vattenkranen) men när den bara ska ge värme så bubblar det i ledningen.

    Vi luftade igår och fick typ 1 minuts varmvatten i morse sen inget mer....

  6. 2009-07-04 09:25
    Svara | #6
      
    Senior medlem Medlem: nov 2005
    1 251 inlägg
    Gillad 24 gånger
    15 bilder
    Är den rätt ansluten så att inte kallvatten in och varmvatten ut har förväxlats och är beredaren monterad rätt väg?

  7. 2009-07-04 12:28
    Svara | #7
      
    Fullvärdig medlem Medlem: mar 2009
    Norrbotten
    135 inlägg

    Vad spånnande!
    Har ni hittat felet?
    Johan

  8. 2009-07-06 07:57
    Svara | #8
      
    Nykomling Medlem: jul 2009
    gävleborg
    14 inlägg

    Hittat felet.... tyvärr.
    Röret till varmvattnet var av i beredaren!!!!
    Därav inget varmvatten. Nu står en ny där och en familj lite fattigare

Liknande ämnen

  1. Inget varmvatten i kökskranen
    av Kal-Erland i forum Vatten & avlopp
  2. Inget varmvatten i duschen
    av Maveric77 i forum Badrum
  3. Inget varmvatten
    av snickarprinsen i forum Olja & el
  4. Problem med IVT HT+ inget varmvatten.
    av Tag_H i forum Värmepumpar
  5. Inget varmvatten - vad har hänt?
    av fantasi i forum Olja & el