Stämmer Anticimex

Uppdaterad 5 mars 2013 09:08 · Publicerad 4 mars 2013 15:00 · postad i Ekonomi & Juridik

Huset som skulle bli en dröm blev istället en mardröm för familjen Spjut Gregorek, som nu valt att stämma Anticimex.

Huset som skulle bli en dröm blev istället en mardröm för familjen Spjut Gregorek, som nu valt att stämma Anticimex. Huset de köpte var varudeklarerat, med andra ord besiktigat och försäkrat av Anticimex, men verkligheten visade sig vara en annan. Trots detta får de inte ut några pengar på sin dolda fel-försäkring.
 
I en artikel på Dagens Industri berättar familjen att de nu valt att ta konflikten vidare till tingsrätten. Enligt deras advokat är den här typen av konflikter vanliga när det kommer till dolda fel-försäkringar, men Anticimex håller inte med utan menar att de mestadels får positiv respons från sina kunder.
 
Elina Blom Westergren
NickeK (ej verifierad) 2013-03-05 08:07 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

"sin dolda fel-försäkring"
Jag trodde det var säljaren som tecknar dolda fel-försäkringen. Just i syfte att skapa en mur, i form av Anticimex och försäkringsbolaget, mellan sig och köparen.

Svara Dela Redigera
Marlen Eskilsson admin 2013-03-05 09:03 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Ja, det låter underligt, men Anticimex har faktiskt en sådan försäkring. Här kan du läsa mer om den. http://www.anticimex.com/se/Privat/Privattjanster/Kopa/Anticimex-Huskopa...

Svara Dela Redigera
Petter (ej verifierad) 2013-03-05 09:42 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Köparen behöver inte slåss med Anticimex om de inte vill de kan välja att stämma säljaren istället... Om jag förstått det hela rätt....
Det vore intressant om man fick reda på vad det var för fel...

Svara Dela Redigera
Tomas Lesniewski (ej verifierad) 2013-03-05 16:04 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Hej,

Jag är jurist och har en klient som har en pågående tvist mot Anticimex.
Det kan vara så att felet i fastigheten inte är dolt men att Anticimex besiktningsman gjort fel och inte upptäckt felet eller på ett vagt sätt informerat köparna. Då måste man stämma Anticimex rörande besiktningstjänsten.

Att mäklarana får betalt av anticimex för marknadsföring utan att informera sina kunder om detta är fel.
Att Anticimex får ta sig an ett besiktningsuppdrag från en köpare av ett hus, samtidigt som de säljer en "dolt fel" försäkring till säljarna, utan att informera köparna om detta, är helt galet. Det vill säga att Anticimex kliver in som ombud för Säljarna om Köparna riktar anspråk mot Säljarna för fel i fastighet.

Jag har anmält saken till KO och kommer pröva saken inom snar framtid. Kul att tv4 tog upp saken idag. Väntar med spänning på Anticimex och mäklarsamfundets respons.

Svara Dela Redigera
NickeK (ej verifierad) 2013-03-06 11:12 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Kände inte till köparförsäkringen som Anticimex hade.

Vad händer om säljaren tecknar en Säljaransvarsförsäkring hos Anticimex och köparen tecknar en Husköparförsäkring i Anticimex?

Svara Dela Redigera