Prisrally i Stockholms kranskommuner

Uppdaterad 21 februari 2013 08:52 · Publicerad 21 februari 2013 08:51 · postad i Ekonomi & Juridik · taggad med Bostadsrättspriser, Stockholm

Priserna på bostadsrätter i Stockholms kranskommuner har ökat kraftigt.

Inflyttstrycket mot Stockholm är hårt och nybyggandet av lägenheter lågt, och detta tros vara två starkt bidragande orsaker till att priserna på bostadsrätter sticker iväg. Enligt siffror som Svensk Mäklarstatistik tagit fram åt Dagens Nyheter har framför allt priserna i Stockholms kranskommuner ökat kraftigt de senaste fem åren. På Ekerö har bostadsrättspriserna exempelvis ökat med 70 procent och i Upplands-Bro har de stigit 52 procent.

Mäklare Torbjörn Borgström menar att priserna i innerstan är så pass höga att folk börjat söka sig till kranskommunerna i allt större utsträckning för att få mer för pengarna. Även Flemingsberg, som tidigare setts som ointressant, har numera halkat med i prisspiralen.

Dock går det fortfarande 3 lägenheter på Ekerö, som är den kommun där priserna stuckit iväg mest, innan det matchar priset på en lägenhet i innerstan.

Elina Blom Westergren
elina@byggahus.se

Skriv en kommentar :)
Håll koll på läget - få vårt populära nyhetsbrev

Utvalda inspirationsbilder

Skriv en kommentar :)

Kommentarstext

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <br> <p>

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Tillåtna HTML-taggar: <p> <br>
(verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.