Hantverkare misstänks ha vattenskadat huset

Uppdaterad 14 oktober 2014 14:40 · Publicerad 4 mars 2013 09:57 · postad i Ekonomi & Juridik · taggad med Yrkesman

En konflikt gällande en faktura misstänks nu ha spårat ut i skadegörelse och hemfridsbrott.

Ett par i Kävlinge polisanmäler sin hantverkare efter att ett arbete gått snett. När paret kom hem från en resa upptäckte de att tvättstugan blivit vattenskadad på grund av att någon varit där och satt på vattnet medan de var borta. Paret misstänker hantverkaren eftersom denne hade en nyckel och låg i konflikt med dem gällande en pågående renovering.
 
Paret hade anlitat hantverkaren för att denne skulle sanera och renovera det mögelangripna köket. Men när första fakturan dök upp och denna visade 300 timmars arbete utan att de såg någon förändring i köket uppstod upprörda känslor.
 
Paret bestämde sig då för att byta hantverkare och bad att få husnyckeln tillbaka. Men hantverkaren vägrade lämna tillbaka den och ställde som motkrav att få betalt svart. Paret, som skulle åka bort, hann inte få tillbaka nyckeln. Väl hemma igen upptäckte de vattenskadan och upprättade en polisanmälan. Hantverkaren är nu skäligen misstänkt för hemfridsbrott och skadegörelse.
 
Elina Blom Westergren
Robban (ej verifierad) 2013-03-04 16:59 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Misstänkt ja, men inte dömd. Dom vill nog bara klämma dit honom för att dom inte vill betala. Bevis!? Inte första gången kunder beter sig...

Svara Dela Redigera
Skurt (ej verifierad) 2013-03-05 12:35 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Jag misstänker att Robban är en hantverkare med ganska grumligt mjöl i påsen själv.

Svara Dela Redigera
Trist (ej verifierad) 2013-03-05 17:04 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Fy! Vi drabbades av en hantverkare som vi kände att vi inte litade på efter strul. Bytte lås. Vilket liv det blev......hindrat arbete bla bla.....detta var efter att entreprenadtiden med råge gått ut. Lärde mig då att självfallet kan kunden kräva att det bokas tid. Din nyckel behöver inte vara på vift.

Robban, vilket motiv skylle familjen ha att sabotera sitt eget hem? Absurt...hoppas de döms.

Svara Dela Redigera
Paco (ej verifierad) 2013-03-05 21:33 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Trist - det kan ju vara så att skadan var slumpmässig, men att hantverkaren får vara svart får. Det kan ju även vara någon annan skyldig. Men att han är misstänkt råder det väl inga tvivel om, men det lär ju vara svårt att bevisa så länge han inte lämnat fingeravtryck på kranen .. Skriv din kommentar här

Svara Dela Redigera
Trist (ej verifierad) 2013-03-06 17:11 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Sannolika skäl brukar man prata om. Utan detaljer skulle jag kunna Ponera att paret kanske inte har många andra konflikter ? Det bör ju vara säkerställt att det inte berodde på ett rör som gått sönder? Om det inte fanns tecken på inbrott.......tyvärr låter det mycket sannolikt i mina öron att detta är hämndaktion. Men att få hantverkaren fälld kanske är knivigare. Beror väl på andra omständigheter? Har grannar sett hans bil utanför? Han kanske inte borde varit i huset alls, var han där så..........skulle vara intressant om artikel följs upp med vad som hände.

Svara Dela Redigera
Trist (ej verifierad) 2013-03-06 17:13 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

....hantverkare är ju inte alla helt smarta, så han kanske lämnade spår. Om det inte finns något att gå på skulle troligtvis ärendet bara lagts ned. Vilket det nu inte har. Jag har personlig erfarenhet av hantverkare som e- postar "igår fixade vi elen" och sen försöker driva i tingsrätten att " de inte fixat elen" urrrrrrbooota dumt.

Svara Dela Redigera