Bokhandel

Köp ger Coop MedMera-poÀng. Normal leveranstid Àr 3 - 6 arbetsdagar.

Arkitektur

Designing your perfect house: Lessons from an architect William J Hirsch

En idealisk vÀgledning nÀr du ritar ditt eget hus och husbygge. Boken Àr full av rÄd frÄn en arkitekt, om hur du designar det perfekta huset för dig och din familj. Boken Àr pÄ engelska.

Köp

Arkitekternas villor : 30 villor och fritidshus ur tidskriften Arkitektur 2007-2010 Arkitektur Förlag

En vacker bok med trettio av de nya villor som publicerats i tidskriften Arkitektur under Ă„ren 2007–2010. Varje byggnad presenteras med ritningar, foton och arkitektens egen beskrivning av tankarna bakom verket. HĂ€r finns de etablerade "stora" namnen, men ocksĂ„ de unga nytĂ€nkarna.

Köp

Arkitekternas fritidshus Kenneth Kauppi

Ett gathus pĂ„ Österlen. Ett trevĂ„nings kollektivboende i Lysekil. Ett fritidshus kan ligga nĂ€stan varsomhelst och se ut hur som helst. Det som gör fritidshusen i denna bok sĂ„ speciella Ă€r att de bebos av arkitekter. Vi ville ta reda pĂ„ hur det visar sig i det egna boendet och besökte ett tjugotal arkitekter nĂ€r de befann sig i sina fritidshus.

Köp

Badrum

Köpa bad L Sjöström Larsson

I den hÀr boken gÄr arkitekterna Lena Sjöstrom Larsson och Kerstin Wergeni Wasberg igenom vad man ska tÀnka pÄ nÀr man vÀljer badrum. Planera noga och utvÀrdera olika möjliga alternativ, för att Àndra i efterhand blir dyrt.

Köp

Kakelboken A HonningsvÄg

Med lite planering och noggrannhet kan du sjÀlv kakla badrummet, lÀgga golvklinker och bygga en vÀgg av glasbetong. HÀr fÄ du goda rÄd som hjÀlper dig att vÀlja rÀtt plattor, skaffa bra verktyg och lÀgga upp arbetet. Du fÄr ocksÄ tips för underarbetet och en genomgÄng av de regler som gÀller för till exempel vÄtrum. I text och bilder beskrivs sedan steg för steg hur du gÄr tillvÀga.

Köp

Badrum: Inspirationsboken C Bergqvist

HÀr fÄr du tips om hur du ska tÀnka nÀr du planerar att bygga nytt eller bygga om badrummet, inkl. materialguide och planeringshjÀlp. Dessutom vilka bestÀmmelser som gÀller, hur riskerna för vattenskador minskas, vÀgg- och golvmaterial, prisnivÄer, porslin och blandare, duschar och badkar, belysning, kostnadskalkyler, m m.

Köp

Badet - planera för trivsel och funktion M Rundqvist

Allt du behöver veta om badrumsbygget. HÀr guidas du genom alla steg innan bygget sÀtter igÄng. Behöver man verkligen bygglov för att bygga om? Hur lÄngt ska det vara mellan handfatet och toalettstolen? Hur ska jag göra för att handikappanpassa mina hygienrum? Ca 12 fÀrgfoton, 85 illustrationer.

Köp

101 Idéer badrum Caroline Murphy

Om du vill göra om, renovera eller bara frÀscha upp ditt badrum sÄ Àr den hÀr boken en fantastisk inspirationskÀlla och praktisk hjÀlp pÄ vÀgen. Boken guidar dig genom hela processen frÄn start till ett lyckat slutresultat.

Köp

Bygga

Stora snickarboken E Scott

LÀr dig den gamla klassiska snickarkunskapen. Beskriver hur man planerar ett projekt och vÀljer de bÀsta verktygen.

Köp

Lekstugan Jure förlag

HÀr fÄr du handfasta tips nÀr du ska bygga lekstuga. Dessutom guidas du bland olika lekstugor och kan lÀsa om deras historia. Visste du till exempel att formgivare som Josef Frank har byggt smÄ hus? Eller att kung Gustaf VI Adolf ritade och lÀt bygga en lekstuga vid Sofiero?

Köp

Knuttimring J-O Jansson

HĂ€r beskrivs enkelkattsknuten, en knuttimringsteknik. Steg för steg-beskrivning med illustrationer frĂ„n det att timret förbereds fram till att Ă„sarna sĂ€tts pĂ„ plats. Även förklaring av vanliga fackuttryck och benĂ€mningar pĂ„ timmerhusets delar samt presentation av de nödvĂ€ndiga verktygen.

Köp

HusglÀdje H-G Samuelsson

Börjar villan bli för trÄng? Saknar du nÄgonstans att förvara cyklar och trÀdgÄrdsmöbler eller kanske en gÀststuga eller en vedbod? Ett extra litet hus kan lösa mÄnga problem med utrymmet och ersÀtta en komplicerad tillbyggnad.

Köp

Garageboken L-I Hultqvist

Hurdant garage ska du ha? Det Ă€r mĂ„nga saker att ta stĂ€llning till – fristĂ„ende eller sammanbyggt med huset, enkelt eller dubbelgarage, placering, materialval m m. Garageboken gĂ„r igenom allt du behöver veta för att planera och bygga ditt garage.

Köp

Entréer: Inspitation, idéer & beskrivningar P Hemgren

Den hÀr boken, Entréer, Àr till för dig som vill ha inspiration, tips och rÄd kring hur man utformar en entré, sÄvÀl tak över entrén som trappor, trÀdgÄrdsgÄngar och insynsskydd.

Köp

Energismarta smÄhus Holger Gross

VÀgledning och rÄd till byggherrar, arkitekter och ingenjörer.

Köp

Bygga grund P Hemgren

I den hÀr boken finns en komplett översikt över olika grundlÀggningsmetoder för villor, fritidshus, uthus och andra tillbyggnader. HÀr beskrivs arbetsmetoder och utföranden alltifrÄn den enkla plintgrunden till fullt utbyggd kÀllargrund. Boken ger vÀrdefull vÀgledning bÄde för att vÀlja rÀtt grundtyp och för egna arbeten.

Köp

Bygg snÄlt med egen energi S Larsson

I den hÀr boken finns berÀttelsen om ett hus med lÄg energiförbrukning, dÀr pellets och solenergi ger huvuddelen av den vÀrme och el som behövs. Huset har naturlig ventilation som anpassas till behovet och dÀr vÀrme Ätervinns och lagras i marken. Att bygga hus som ger liten miljöpÄverkan behöver inte kosta mer Àn att bygga vanliga hus.

Köp

Att bygga ett hus Pierre Winters

En byggbok för barn! Den hÀr boken berÀttar om att grÀva grunder, bygga murar, lÀgga tak och alla andra saker som mÄste göras nÀr man bygger ett hus. Du fÄr ocksÄ veta vad som ska göras invÀndigt och vem som jobbar med huset. Boken innehÄller ocksÄ nÄgra trevliga uppgifter, en stor veckla-ut-sida och ett miniquiz.

Köp

Vatten och avlopp T Weglert

Den hÀr boken handlar om planering, nybygge, utbyggnad eller modernisering av anlÀggningar för vatten och avlopp. Exempel pÄ mindre anlÀggningar för enskilt boende och pÄ vilka förberedelser som krÀvs och hur kompletta system för vatten och avlopp ska dimensioneras och byggas.

Köp

Stora friggeboken Roger Nyström

Med hjĂ€lp av pedagogiska resonemang och tydliga principritningar guidar Stora friggeboken sjĂ€lvbyggaren genom olika byggnadstekniska lösningar frĂ„n grund till taknock. Det handlar om isolering och ventilation, vĂ€ggar, golvbjĂ€lklag och takavvattning. Fiffiga tips varvas med vĂ€rdefulla rĂ„d om materialval, dimensionering och kostnadsberĂ€kning.

Köp

Renovera utomhus D Thorstensen

Allt som husÀgaren behöver kÀnna till nÀr det gÀller utvÀndig renovering, reparationer och underhÄll av husets utsida. Goda rÄd och bra tips med tydliga instruktioner om hur du ger tak, skorsten, vÀggar, fönster, grund, uteplatsen och trÀmöblerna ett lÀngre och vackrare liv.

Köp

Lusthus & orangerier H MĂ„rtensson

Boken Àr en vacker dokumentÀr bildberÀttelse som beskriver trÀdgÄrdshusens funktion och arkitektur, mest Àldre men Àven nÄgra nybyggda. Författaren har gjort en lustfylld resa genom landet;mÄlet var att finna ÄterstÄende lusthus, orangerier och andra smÄ trÀdgÄrdshus.

Köp

Husets ABC P Hemgren, H Wannfors

Bibeln för husÀgare som vill sköta och förvalta sitt hus pÄ bÀsta sÀtt. HÀr hittar du svar pÄ de flesta frÄgor om material, konstruktioner, ytbehandlingar, inredning och installationer. Hur husets delar fungerar och hur de sköts/rengörs och underhÄlls samt hur man ÄtgÀrdar fel, brister och förbÀttrar.

Köp

Hobbysnickarens ABC P Hemgren

HÀr finns information om allt en snickare behöver veta, hur en verkstad ska inredas, vilka trÀslag som Àr lÀmpliga att anvÀnda, hur du gör en sinkfog och mycket annat. Du hittar ocksÄ flera spÀnnande projekt som du kan ge dig i kast med och tips om vad du gör nÀr nÄgot gÄr fel. GenomgÄende illustrerad med fÀrgfoton och -teckningar, 11 projekt.

Köp

Hantverkarguiden L Arnstad

I denna oumbÀrliga bok finns rÄd och tips om allt som har med hantverkstjÀnster att göra. Boken, som tillkommit pÄ initiativ av Konsumentverket, Àr spÀckad med fakta och information som syftar till att du ska fÄ ett bra jobb gjort till rÀtt pris.

Köp

Gör det sjÀlv D Thorstensen m fl.

Den kompletta handboken för huset. Allt om gör det sjÀlv-arbete bÄde inomhus och utomhus, t ex mÄlning och tapetsering, golvlÀggning, kakelarbeten, sÀtta upp en mellanvÀgg, eldstÀder, fönster och dörrar, hobbysnickringsprojekt, trappor, uteplatser, med mera.

Köp

Golv och golvlister D Thorstensen, S A StrĂžmsodd

Det Àr roligt att lÀgga nytt golv, vare sig det ska vara golvvÀrme i kÀllaren eller trÀgolv i sovrummet. HÀr fÄr du mÄnga rÄd och tips om verktyg att anvÀnda, hur du reparerar, gör underarbete, lÀgger olika typer av golv, gör ytbehandling och listverk.

Köp

Garages & Carports Creative Homeowner Press U.S.

Packed with the essential information, "The Smart Guide: Garages and Carports" shows readers how to build and finish their own project from the ground up.More than 240 detailed drawings and photographs accompany the clear and simple step-by-step directions for each task.

Köp

Bygga till hemma T Gyran

Behöver du fler sovrum eller kanske ett inglasat uterum? Lösningen kan vara en tillbyggnad pÄ huset eller en fristÄende byggnad. Ibland gÄr det utmÀrkt att inreda kÀllaren eller vinden. Den hÀr boken hjÀlper dig att planera och genomföra ditt byggprojekt. Vissa moment bör du överlÄta till fackmannen, men en stor del av arbetet kan du göra sjÀlv. Förslag och lösningar med hÀnsyn tagen till estetiska och tekniska förhÄllanden, lagstiftning och ekonomi.

Köp

Bygga tak: Inspiration, idéer, bygg sjÀlv, upphandling P Hemgren

I denna informativa och pedagogiska bok behandlas det mesta om tak. HÀr finns konstruktioner och lÀgganvisningar och goda rÄd om arkitektur, val av material och utformning av bland annat takkupor.

Köp

Betongprojekt för hem och trÀdgÄrd L Qvist

I den hÀr boken presenteras betongprojekt som bland annat plintar, entrétrappsteg, tavelramar och blomkrukor. HÀr finns ocksÄ information om betongens egenskaper, formbyggning, armering, blandning, verktyg etc. Dessutom korta presentationer av metoderna vid gjutning, murning, putsning och reparationer.

Köp

Bastu: Idéer och inspiration I Andersson, B Arwidson

FÄ tips och idéer genom informativ text och inspirerande illustrationer. Allt frÄn handfasta tips om hur du isolerar, vilket regelavstÄnd du bör ha och hur du löser den viktiga ventilationsfrÄgan, till inredningstips för att fÄ mysfaktor. DÀrtill en grundlig genomgÄng av olika typer av bastubad och en tillbakablick pÄ bastuns historia.

Köp

Ekonomi & Juridik

Pejl! - Privatekonomi och vardagsjuridik C Ekström, I Gabrielsson, P Hörberg, G Löf

Pejl! ger pÄ ett lÀttfattligt sÀtt grundlÀggande ekonomiska och juridiska kunskaper som har betydelse för de flesta mÀnniskors vardag. En blockindelning gör boken lÀttöverskÄdlig.

Köp

Kök & Inredning

Stora boken om att röja och rensa Mary Lambert

Att leva i en stÀndig röra stjÀl energi och pÄverkar oss negativt pÄ mÄnga sÀtt. Oreda, prylar och vantrivsel tar över och man fÄr kÀmpa för att "hÄlla nÀsan över vattenytan". Om du har tröttnat pÄ hur du har det omkring dig, om du aldrig hittar det du ska ha i skÄpen, om stök och oordning leder till osÀmja och dÄligt humör kan den hÀr boken bli din rÀddning.

Köp

Essential Kitchens Terence Conran

HÀr fÄr du Terence Conrans senaste tips nÀr du ska renovera eller bygga nytt kök. Inspiration och information för att skapa hemmets hjÀrta - köket.

Köp

Backyard Blaze - the Outdoor Fireplace Lifestyle L Wogan

Den hÀr lilla livstilsmanualen tÀcker grunderna i att skaffa en eldstad utomhus. Till hÀlften en scoutbok, till hÀlften kok- och inredningsbok, lockar den hÀr fÀrgstarka och underhÄllande boken ut pyromanen i dig!

Köp

Rum för barn - frÄn noll till tio J Wilson

Skapa vackra rum för barn med utrymme för full kreativitet och harmoni. HÀr fÄr du massor av goda idéer, praktiska exempel pÄ lyckade lösningar och inspirerande bilder som visar att det Àr fullt möjligt att förena förÀldraskap med inredningsintresse.

Köp

Rensa i röran med Feng Shui K Kingston

Rensa i röran och förÀndra ditt liv! HÀr fÄr du inspiration att röja och rensa som aldrig förr. Att gÄ igenom lÄdor, garderober, bokhyllor, vinds- och kÀllarutrymmen, lÀgga i olika högar beroende pÄ vad som ska hÀnda med sakerna, skÀnka bort, sÀlja pÄ loppmarknader, annonsera. NÀr du stÀdar och röjer ut befriar du dig samtidigt frÄn negativa kÀnslor och bereder plats för ny och positiv energi.

Köp

MÄla dÀr hemma L Nessle

MÄla dÀr hemma Àr som en kokbok. NÀr lusten faller pÄ slÄr man upp recept till just det man vill mÄla och kan lÀsa vilka ingredienser som behövs, vilka verktyg som anvÀnds och hur man gör. Man ska göra det lÀtt för sig. Prova om det gÄr att mÄla direkt pÄ tapeten med limfÀrg, eller om skÄpluckornas fÀrg kan duga som grundton för lasyrmÄleri.

Köp

Leva med Feng shui A Nyholm Winquist

I den hÀr boken tar landets kanske frÀmsta expert i Àmnet nu ett helhetsgrepp om den urgamla lÀran och visar lÀsaren hur hela livet kan formas enligt feng shui. HÀr hittar du avsnitt om bland annat arkitektur, heminredning, trÀdgÄrd, barns miljöer, arbetsliv och strÄlning.

Köp

Köpa Kök I Andersson, B Johansson

I den hÀr boken fÄr du hjÀlp att vÀlja, planera, Köpa och bygga nytt kök. Vad du ska tÀnka pÄ vid val av material och stil för att köket ska passa just dig.

Köp

Köket: Planera för trivsel och funktion G Lauthers

Köket Àr den viktigaste arbetsplatsen i hemmet. HÀr ska vara trivsamt och vackert, men ocksÄ praktiskt och lÀtt att hÄlla rent. Den hÀr boken innehÄller det mesta man behöver veta om man ska bygga nytt kök.

Köp

Kök - Planering och utformning A Thiberg

Boken för alla som planerar och utformar kök och köksinredning. Du fÄr grundlÀggande förutsÀttningar och krav samt konkreta rekommendationer för hur du bör gÄ tillvÀga. Boken, som ska ses som ett komplement till standarder och Boverkets byggregler, gör det möjligt att undvika onödiga planeringsfel som i vÀrsta fall kan orsaka stora kostnader och bristande sÀkerhet.

Köp

Kakel & klinker J NÀsström

Har du tÀnkt lÀgga klinkers i hallen eller kakla sjÀlv i badrummet? Den hÀr boken förklarar hur du gÄr till vÀga nÀr du sÀtter kakel och lÀgger klinker pÄ olika underlag och med olika förutsÀttningar. MÄnga tips och rÄd t ex om hur du kaklar snygga hörn, enklast fÄr raka fogar, lÀgger mosaik och murar med glasblock.

Köp

Inred i skÀrgÄrdsstil A Spencer

Gillar du salta hav och friska vindar? DÄ ska du hÀmta inspiration frÄn den hÀr boken nÀr du inreder huset. Med snÀckor, stenar och textilier i havets fÀrger kan du skapa en atmosfÀr som fÄr dig att minnas sommarens bÄtfÀrder.

Köp

Inred hemma I Andersson

Den hÀr boken Àr en formlig skattkammare för alla som bor. För den som ska bygga upp det första egna hemmet, förnya, komplettera, eller bygga ut. HÀr finns de grundlÀggande tipsen om fÀrgsÀttning och belysning och hur man ska hÀnga upp sina tavlor.

Köp

Husets hjÀrta - spisar i gamla hus H MÄrtensson

Eldstaden och husets utformning hör nÀra samman. Med vackra dokumenterande bilder pÄ spisar och husens exteriörer skildras det nordiska bostadshusets historia översiktligt. Spisar kan vara utformade pÄ mÄnga olika sÀtt - frÄn en enkel hÀrd mitt pÄ golvet till en stor öppen spis i stugans hörn, bastu- och rökugnar, sÀttugnar, köksspisar och kaminer av gjutjÀrn.

Köp

Gammalt & nytt K Sorrell

I den hĂ€r boken fĂ„r du mĂ„nga goda exempel pĂ„ hur du skapar ett personligt och vackert hem genom att blanda gammalt och nytt. Ärvda möbler passar ofta utmĂ€rkt att blanda med senaste design. LĂ„t dig inspireras av massor av fĂ€rgbilder.

Köp

Feng Shui för svenska hem A Nyholm Winqvist, M Engman

Äntligen en bok om feng shui för oss vĂ€sterlĂ€nningar, som Ă€r lĂ€ttförstĂ„elig, inspirerande och lĂ€tt att slĂ„ upp i. Hemmets alla rum presenteras med fĂ€rgbilder och skisser, före och efter det att inredningen förĂ€ndrats för att fungera enligt feng shui.

Köp

Essential Kitchens T Conran

HÀr fÄr du Terence Conrans senaste tips nÀr du ska renovera eller bygga nytt kök. Inspiration och information för att skapa hemmets hjÀrta - köket. Utkommer 2010.

Köp

Barnens rum C Brundin

HÀr presenteras levande miljöer frÄn 16 olika svenska hem dÀr barnen Àr i fokus med mÄnga tips om hur man inreder smarta, hÀrliga, roliga och sÀkra rum - för barn frÄn noll till tretton Är.

Köp

101 Idéer Kök R Tanqueray

Detta Àr boken för dig som planerar att renovera eller bygga om ditt kök. HÀr finner du sÄvÀl inspirerande idéer som mÀngder av praktiska tips, viktiga fakta och expertrÄd som gör det lÀttare att förverkliga din dröm om det perfekta köket.

Köp

Renovera

Gamla hus L E Olsson

Gamla hus förpliktar till kulturhistoriskt ansvar. Den hÀr boken lÀr dig undersöka den gamla byggnaden sÄ att du kan renovera den utan att förstöra dess kulturhistoriska vÀrde. Du fÄr hÀr reda pÄ hur man söker information, gör fÀrgtrappor, hur hus konstruerats de senaste Ärhundradena och mycket mer.

Köp

Dags att renovera: Var rÀdd om detaljerna Kerstin Wergeni-Wasberg, Lena Sjöström Larsson

Om du vill bevara karaktĂ€ren pĂ„ huset nĂ€r du renoverar Ă€r det viktigt att tĂ€nka över vad som Ă€r typiskt för byggnadstiden och vad som ger huset "sjĂ€l". Även om vi behöver ny spis och kyl behöver vi kanske inte kasta ut vackra skĂ„p eller ta bort tidens fönster eller listverk. Varje Ă€ndring förĂ€ndrar helheten. Till slut har du kanske ett helt annat hus Ă€n det du en gĂ„ng förĂ€lskade dig i. Boken innehĂ„ller stora mĂ€ngder exempel.

Köp

Vi rustade ett torp A Lind

BerÀttelsen om en familj som Köper ett torp och under tio Ärs tid renoverar pÄ egen hand och med hjÀlp av grannar - och ibland Àven hantverkare. Vi följer renoveringen av torpet i bildserier.

Köp

Tips och rÄd om byggnadsvÄrd G Gudmundsson

1990 tog Göran Gudmundsson initiativet till Gysinge centrum för byggnadsvÄrd. Nu har han samlat de vanligaste frÄgorna med sina svar om byggnadsvÄrd i en ny bok. Det Àr en praktisk guide till de vanligaste problemen som du stÀlls inför nÀr du vill renovera gÄrd som torp.

Köp

Hantverket i gamla hus Byggförlaget

I den hÀr boken fÄr du rÄd och anvisningar om hur du reparerar och underhÄller ett gammalt hus. Författarna berör sÄvÀl hantverket som materialval och olika tekniker. Boken Àr skriven av erfarna hantverkare, arkitekter och antikvarier med stor erfarenhet av byggnadsvÄrd.

Köp

Flyttning av gamla hus G Gudmundsen

Den som vill flytta ett gammalt trÀhus fÄr hÀr tips om hur arbetet ska organiseras, val av hantverkare, metoder och material för invÀndig renovering. PÄ samma gÄng fÄr lÀsaren beskrivning av timmerhusets konstruktion.

Köp

Tomt & TrÀdgÄrd

Uteplatser A Clevely

Den hÀr boken ger inspiration och handfast handledning nÀr du ska bygga olika typer av trÀdgÄrdsrum, stora som smÄ - planering, materialval, form, markbelÀggning, avskiljare, ljussÀttning och möblering.

Köp

TrÀdgÄrdsdesign A-C Rosenholm

Hand- och inspirationsbok om trÀdgÄrdsdesign. Steg för steg beskrivningar av hela processen att skapa din egen drömtrÀdgÄrd, frÄn planlösning till rabattkomponering, oavsett klimatzon och storlek. VÀxtkapitel med betoning pÄ perenner ingÄr.

Köp

TrÀdgÄrdsdesign för 2000-talet T Conran, D Gavin

Designgurun Terence Conran har tillsammans med en trÀdgÄrdsarkitekt gett ut en sprillans ny bok om trÀdgÄrdsdesign. De ger fantasifulla men jordnÀra tips och praktiska knep för att anlÀgga en spÀnnande trÀdgÄrd. MÄnga vacka bilder att inspireras av.

Köp

Stenprojekt för trÀdgÄrden L Qvist

HÀr presenteras över 30 smÄ och stora stenprojekt, bl a en stenlagd uteplats, en ringlande stengÄng, en stenbÀnk och en lÄg mur med trappa. GenomgÄng av olika material. Projekten presenteras med bild och text som berÀttar hur projekten genomförs.

Köp

Staket, grindar, plank och portar I Andersson

TrÀdgÄrdens hÀgnad bör passa huset och omgivningen i stil, fÀrg och form. Bokens mÄnga illustrationer visar hur du kan anpassa utformningen till de förutsÀttningnar huset och tomten ger. Du fÄr ocksÄ praktiska anvisningar för hur du bygger staket, snickrar en grind, m m.

Köp

Planera trÀdgÄrden A R Dagsberg

HÀr fÄr du baskunskaper kring trÀdgÄrdsplanering och förmÄga att tro pÄ den egna trÀdgÄrdsidén. Ambitionen med boken Àr att göra det enkelt att komma igÄng med trÀdgÄrdsplaneringen, bÄde teoretiskt och praktiskt. Boken fokuserar pÄ planering av tre olika typer av trÀdgÄrdar; den gamla trÀdgÄrden, radhustrÀdgÄrden och villatrÀdgÄrden i förorten.

Köp

Nya Allt om kompost I Olausson

Ny, helt omarbetad version och utgÄva av populÀr handbok. Boken behandlar sÄvÀl traditionell trÀdgÄrdskompost och hur du fÄr fart pÄ nedbrytning av ogrÀset, som kompost i fritidshuset och hur du kan gÄ samman i bostadsomrÄdet för att fÄ en effektiv kompostering.

Köp

LatmanstrÀdgÄrden K Engstrand

Har du fullt upp med vardag och jobb, men vill ÀndÄ njuta av en trÀdgÄrd? HÀr Àr boken med roliga, praktiska tips och handfasta rÄd för dig som inte vill slita ut dig för att fÄ en blommande trÀdgÄrd. Boken visar de lÀttskötta vÀxterna, perenner, buskar, trÀd, grönsaker och kryddvÀxter.

Köp

HÀckar och hÀckvÀxter L-E Samuelsson

HÀr beskrivs hÀckens olika anvÀndningsomrÄden, vilka hÀckvÀxter som passar var och hur man planterar och sköter sina hÀckar. Men innan man sÀtter och planterar finns det en hel del att tÀnka pÄ - behovet av jordförbÀttring, vÀxtval, plantering, marktÀckning mot ogrÀs, vilka verktyg man behöver och hur man sköter sin hÀck i framtiden. 60 olika hÀckvÀxter med vÀxtsÀtt, vÀxtplatskrav, tÄlighet, m m.

Köp

Grindar, staket och plank H MĂ„rtensson

FÄ inspiration av vackra bilder och ta del av gör-det-sjÀlv-information om grindar, staket och plank, en del av vÄr trÀdgÄrdskultur som Àr pÄ vÀg att försvinna.

Köp

Bygg till trÀdgÄrden I Andersson

Behöver du en större uteplats, ett nytt trÀdÀck eller ett vÀxthus? Möjligheterna Àr i det nÀrmaste obegrÀnsade. Men fokusera inte bara pÄ det stora, Àven de smÄ detaljerna pÄ tomten, t.ex. brevlÄda och soptunna. Kanske i form av en skyddande spaljé? HÀr hittar du sÄvÀl inspiration som handfasta tips och rÄd för ditt trÀdgÄrdsbygge. 112 fÀrgfoton och fÀrgteckningar, 24 modeller.

Köp

Bygg terrasser, trappor & altaner L Eriksen, D Thorstensen

HÀr fÄr du tydliga instruktioner som gör det enkelt att bygga terrasser, trappor och altaner. HÀr finns Àven en ingÄende och heltÀckande guide över vilka material som finns och vad de passar för, vilka spikar, skruvar och beslag du kan anvÀnda och massor av andra goda rÄd som hjÀlper dig att bygga stabilt och hÄllbart.
Även hur man lĂ€gger grunden och vad som krĂ€ver bygglov, mm.

Köp

Bonniers stora bok om Din trÀdgÄrd K Berglund

HÀr finns allt du behöver veta för att lyckas med blommorna, grönsakerna, frukten och kryddörterna. Om beskÀrning, ympning, hur man lockar igelkottar till sin trÀdgÄrd, vad man gör med ogrÀset och bladlössen och hur man fÄr julrosen att slÄ ut i januari.

Köp

Att planera och anlÀgga trÀdgÄrd O Helling

Ska du anlÀgga ny eller renovera en gammal trÀdgÄrd? DÄ Àr det hÀr boken för dig. Den ger grundlÀggande och praktiska steg-för-steg instruktioner. Planering, dimensionering, schaktning, vÀxtval för olika situationer, materialval för uppfart, entré, altan och trÀdgÄrdsgÄngar.

Köp

VĂ€rme

SolvÀrmeboken L Andrén

Om du Àr intresserad av miljöanpassat byggande Àr det hÀr definitivt en bok för dig. SolvÀrmeboken ger vÀgledning för dig som funderar pÄ att ansluta en solfÄngare till ett nytt eller befintligt vÀrmesystem. Praktisk lathund som gör att du snabbt fÄr svar pÄ dina frÄgor om solfÄngare och solvÀrme.

Köp

EldstÀder H From, E Falkmarken

Hurdan eldstad passar hos dig? Detta Àr boken om hur eldstaden placeras med omsorg och hur du gör för att tekniska lösningar, material och utformning ska bli sÄ bra som möjligt. Idéer, tips, historiska tillbakablickar och inspirerande exempel pÄ spisar, kaminer och kakelugnar.

Köp

VÀrmeboken: Halvera dina vÀrmekostnader L Andrén, A Axelsson

SÀnka boendekostnad, vara miljövÀnlig och öka komforten i hemmet? Om du följer de rÄd och anvisningar du fÄr hÀr Àr det möjligt att minska uppvÀrmingskostnaden i ditt hus. VÀrmeboken ger grundlÀggande information om teknik, ekonomi och miljö för de vÀrmesystem som finns pÄ marknaden.

Köp

Vandrande fukt, strÄlande vÀrme - sÄ fungerar hus C-E Hagentoft

PopulÀrvetenskaplig och lÀttillgÀnglig bok som pÄ ett lustfyllt sÀtt ger insikter i lÀran om vÀrme, luft och fukt i byggnadens klimatskal, dvs i tak, vÀggar, fönster och grund. Varför konstrueras byggnader som de gör? Varför blir vissa konstruktioner lÀtt fuktskadade eller slösar med energi?

Köp