Badrum på möbelmässan 2013

Uppdaterad 19 november 2013 14:08 · postad i Badrum
Inredningsarkitekt Christel Månsson spanade in produktnyheter och trender inom badrum på Stockholm Furniture Fair som pågår 5-9 februari. Här är hennes intryck och favoriter.

"Formmässigt är badrummen som visas på möbelmässan rena och avskalade. Det är enkla geometriska former och få färger som gäller. Men självklart finns det undantag, exempelvis Alessi som har ett helt annat formspråk med runda, mänskliga former."

Badrum på möbelmässan 2013 bild 1
Foto: Christel MånssonBadrumsporslin från Alessi.
Badrum på möbelmässan 2013 bild 2
Foto: Christel MånssonMaterial och färger är naturnära. Trägolvet i duschen från Vola gör upplevelsen varm och behaglig.
Badrum på möbelmässan 2013 bild 3
Foto: Christel MånssonKaklet från Mosa går i dova toner.
Badrum på möbelmässan 2013 bild 4
Foto: Christel MånssonSom alternativ till kakel finns mosaiken. Med den kan man skapa mönster och bilder på väggar och golv. Mosaik har även den fördelen att det är lättare att skapa det fall som behövs mot golvbrunn, eftersom det har mindre beståndsdelar som lätt formas. Här, ett exempel från Mosaik Sweden.
Badrum på möbelmässan 2013 bild 5
Foto: Christel MånssonBadrummen är rymliga, med vägghängda pjäser som frigör golvyta. Fristående badkar som placeras mitt i rummet är populärt. Badrummet ska vara ett rum att spendera tid och trivas i. Här ett kar från Vola.
Badrum på möbelmässan 2013 bild 6
Foto: Christel MånssonSpännande belysning finns det gott om. Miior har speglar som är anpassade för att fungera ultimat vid sminkning. Den inbyggda LED-belysningen som går hela vägen runt ansiktet ger ett homogent ljus och gör att man slipper skuggor. Ljuset har även en nyans som ska ge bra färgåtergivning.
Badrum på möbelmässan 2013 bild 7
Foto: Christel MånssonEurobads lysande handfat ger ett behagligt ljus och man behöver inte tända takbelysningen om man går in på badrummet på natten.
Badrum på möbelmässan 2013 bild 8
Foto: Christel MånssonSpeglar med tekniska finesser var något som visades. Miior har en patenterad teknisk lösning för utdragning av spegeln som är både estetisk och praktisk.
Badrum på möbelmässan 2013 bild 9
Foto: Christel MånssonAspen har inbyggda högtalare i sina speglar som med hjälp av bluetooth kan anslutas till olika musikkällor. De har även imfria speglar som värms upp när man tänder belysningen i badrummet.
Christel Månsson
Robert Kooijman (ej verifierad) 2013-02-08 14:02 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Grått & trist...

Svara Dela Redigera
andersmc (ej verifierad) 2013-02-09 10:51 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

"Badrummet ska vara ett rum att spendera tid och trivas i."
Ja, tid lär man få spendera. Det som gäller så gott som samtliga designerbadrum är att de är extremt opraktiska och svåra att städa.
Fast det är klart, nu har vi ju RUT.

Svara Dela Redigera
noone70 (ej verifierad) 2013-02-11 10:11 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Vad alla är neggo....

Svara Dela Redigera
Doktor Mugg (ej verifierad) 2013-02-11 16:24 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

I badrummet skall man uträtta sina behov och tvätta sig.När man lägger sina sista lånade pengar på sånt tjaffs då är det illa.

Svara Dela Redigera
Anna (ej verifierad) 2013-03-11 17:38 Pipe Direktlnk till kommentar Pipe Anml olmpligt innehll

Vad kul att ni uppmärksammade Eurobad och deras fina tvättställ! De har verkligen mycket fint i sitt sortiment.

Svara Dela Redigera